Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (december 25–31.)

Ragnar Volarus

Elérkezett az év vége, a szeretet ünnepe, de a nagyvilágban természetesen zajlottak az események, és – dacára az ünnepeknek - nem csupa szép és jó történt.

Rögtön karácsony első napján egy feminista aktivista Ferenc pápa ünnepi beszéde alatt a Vatikánvárosban felállított betlehemi jászolból az újszülött Jézus szobor testét próbálta elvinni, Németországban pedig egy férfi ezen a napon szeretett volna öngyilkos lenni, az ünnepek után pedig Egyiptomban kopt keresztényekre támadtak fegyveresek. Ha pedig már külföld, akkor nem mehetünk el szó nélkül Libéria új elnöke mellett, hiszen az egykori kiváló labdarúgó, az Aranylabdás George Weah került hatalomra. Németországba továbbra is özönlenek a migránsok, akik sajnos kezdik túl jól érezni magukat, hiába volt teljesen más Angela Merkel elképzelése. Pedig egyre több bizonyítékot kapunk arra, ami eddig is világos volt, nincs helyük Európában. Putyin ezt ki is merte mondani, de nem ő volt az egyetlen, aki megmondta a frankót, mert ez a hét a kinyilatkoztatások hete volt. És ha már Ausztria, akkor Bádog blogunk egyik vendégszerző által küldött bejegyzése nyomán is reménykedhetünk, talán rend lesz Európa ezen felén. Eközben Amerikában Trump továbbra is teszi a dolgát, ellenfelei pedig fogynak.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára interjújában beszélt arról, hogy a kormány büszkén vállalja patrióta gazdaságpolitikáját, Kozma-Vizkeleti Dániel családterapeutával pedig az emberi és párkapcsolatokról, a családról, az ünnepekről, a rítusokról beszélgettünk. Bayer Zsolt előre is elnézést kért Nagy Bandó Andrástól, aki nem éppen legszebb napjait éli. Átlagpolgár pedig kicsit mérgelődik, de eközben nagyon is reménykedik.

Görbe tükör blogunk adott a kétfarkúaknak és kicsit köszörülte nyelvét az ellenzéken. Leander sem kímélt senkit: Ferenc pápa, Nagy Bandó András, Vona Gábor is megkapta a magáét, ahogyan Kis János és Molnár Gyula sem érezhette jól magát. Miközben Gyurcsány Ferenc meg éppen jól kifőz valamit.

Mi sem természetesebb, hogy Hosszú Katinka és Shane Tusup gondjairól is szó esett, de mi nem a tenyerünket dörzsöltük mint a magyar bulvársajtó, akik az amerikainak köszönhetően igazán elemükben érzik magukat. Ami viszont nem csak érintőlegesen sport téma: Nikolics jól érzi magát Amerikában, és hosszabb távra tervez.

Trollfocis barátaink az év utolsó hetét is a tőlük megszokott módon töltötték és vidám perceket okoztak Hajdú B. Istvánnal, Kozma Dominik felejthetetlen nyilatkozatával, egy röhejes szurkolói balhéval, valamint egy thai női labdarúgó mérkőzéssel. Majd kívántak is 10 dolgot a magyar futballnak 2018-ra.

Kultúra terén igazi örömhír, hogy nyílt nap lesz januárban az Országházban, a filmvilágban pedig apró jó hír, hogy felébresztették a kómából Jirí Menzelt, valamint az is, hogy Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjat alapított a Magyar Operatőrök Társasága, a Magyar Operatőrök Iskolája és a Sparks kamera és lámpakölcsönző cég. Ha pedig tesztelni szeretnénk filmes tudásunkat a hazai alkotásokból, akkor arra is adódik lehetőség.

Minden érdekel blogunk megmutatta milyen egy hamisítatlan ausztrál karácsony, és néhány jó tanáccsal is szolgált nekünk a jövő évre.

Mert itt van már nyakunkon a szilveszter, amely régen nem telhetett el Antal Imre nélkül, viszont idén is érvényes: vigyázzunk magunkra és egymásra.

Köszönjük, hogy egész évben olvastak minket, tartsák meg ezen szokásukat még jó sokáig. Boldog új évet kívánunk!

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/46568/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?