Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (január 8-14.)

Már tudjuk, hogy mikor lesz az országgyűlési választás, s azt is, hogy egy román miniszterelnök milyen brutális választ adna a székely autonómiára. Persze ez nem is olyan meglepő egy olyan világban, ahol Kínától Németországig keresztény templomokat rombolnak…

Hivatalossá vált: rövid kampányidőszakra számíthatunk, április 8-án választjuk meg az új országgyűlés tagjait. A politikai pártok válaszul megmozdultak, s szombaton özönvízszerűen tették a bejelentéseket. Eközben a hódmezővásárhelyi Márki-Zay Péterre, a Gyurcsánytól Vonáig támogatott hódmezővásárhelyi összellenzéki polgármesterjelöltre nehéz napok köszöntöttek, már a helyi római katolikus közösség is elhatárolódott tőle. Közben Karácsony Gergelyt is kiosztották, majd a Görbe Tükrön mi is kiosztottuk. Horn Gábor viszont nem tért le a régi, SZDSZ-es útról.

Azonban az is érdekelte az olvasóinkat, hogy felháborító mondatok hagyták el a román miniszterelnök száját, csak azért, mert a magyar pártok emlékeztettek rá, 25 éve hiába kérik az autonómiát. Szerencsére Tudose szavait nem hagyta szó nélkül a magyar külügyminiszter, de egyelőre még nem látszik, hogy bármilyen következménye lenne a román belpolitikára mindennek.

Mások viszont talán meglakolnak tetteikért, első fokon egy ártatlan süni felgyújtója a legsúlyosabb büntetést kapta a bíróságon. Az ügy kapcsán Tibi atya is megszólalt.

Csehországnak első körben nem sikerült elnököt választani, egy félmeztelen, Femen-aktivista nő viszont gondoskodott a szórakoztatásról. Németországban lassan alakul az új kormány, de hiába tart a migránsoktól Merkel, a kvótákhoz ragaszkodik.

A világban is a pusztulásról írhatunk, ráadásul templomokéról. Németországban az atom kiváltása miatt rombolnak, Kínában viszont még ilyen indokot sem keresnek.

A múlt tragédiája a Don-kanyar vesztesége, de a jelen kötelessége az emlékezés.

Folytatódnak a zaklatási botrányok, most többek között Steven Segal neve került elő ismételten, míg Michael Douglas már előre cáfol minden vádat.

Az év sportolója gála most elsősorban a Tusup-Hosszú házasságról szólt, pedig idén is kiváló sportolókat díjaztak az év sportolója gálán. Szomorú hír, hogy Miklós Edit balesete miatt nem vehet részt a téli olimpián.

A Trollfoci eközben a legrondább focistaszobrokkal sokkol minket, nagy mázlijuk, hogy a vizuális szennyezés miatti bűnüket e hölgy képeivel enyhítették.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/47205/pics/lead_800x600.jpg
Bulvár,Don-kanyar,Hosszú Katinka,Kultúra,Románia,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?