Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (január 22–28.)

Pintér M. Lajos

Megint sűrű és izgalmas hetet hagytunk magunk mögött: Babos Tímea tenisztörténelmet írt, Oscar-jelölt lett a Testről és lélekről, a csehek beintettek a bevándorlásnak, Soros György behisztizett, Szél Bernadett provokált, Ujhelyi István cirkuszolt.

Aktuális blogunknak köszönhetően végigkövettük a legfontosabb napi eseményeket: beszámoltunk róla, hogy három jelölt indulhat az egyre viharosabb hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson, vagyis akadt, aki már az ajánlásgyűjtésnél elhasalt. Az is kiderült, hogy hiába tiltakoznak az osztrákok, az ütemtervnek megfelelően kezdődik el februárban Paks 2 építése. A Fidesz kinyilatkoztatta, hogy a Soros-szervezetek népességcserén dolgoznak, azaz migránsokkal váltanák fel idehaza a magyarokat, a „Soros-kottából játszó” Szél Bernadett megjelenése romba döntötte a nemzetbiztonsági bizottság munkáját, de szerencsére a magyar miniszterelnök Soros György dehonesztáló kijelentései után sem veszítette el humorát. Arról is tudósítottunk végül, hogy emlékhelyet avattak Olaszországban a tragikus veronai buszbaleset egyéves évfordulóján.

Ez a tuti blogunk szerzői megint csípős kedvükben voltak, ennek köszönhetőn olvashattunk arról, hogy méltó helyére került Ujhelyi István, az MSZP élbrüsszelitája a cirkuszművészet nagykövete lett, azaz tényleg cirkusz az egész világ! Emlékeztünk az erdélyi falurombolások elleni tüntetésre, hisz egyszer már megmutattuk a románoknak, mi a pálya, és lerántottuk a leplet arról is, miként maxolják ki román szomszédaink ma is a történelemhamisítást. A Népszavával napra fordítottuk a nyuszis viccet, női ruhába öltöztetett férfiak példáján keresztül aggódtunk genderbajos világunk jövőjén, falra festettük Gulyás Mártont, és elcsíptük a gyurcsányisták köteles beszédét is.

Leander blogunk is hozta a formáját: mások mellett azt a témát is boncolgatta, hogy Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli politikusa szirénával menne a pamutbojt ellen, rámutatott, hogy Mellár Tamásnak a sértettség elvette a józan eszét, Simicska Lajost legújabb közleménye sem tette bölcsebbé vagy szimpatikusabbá. Kitért arra is, hogy Szél Bernadett cinkelt lapokkal kártyázik, Soros György davosi sutkája pedig egy vicces bolsevik trükk.

Külvilág blogunk felidézte a Clinton-klán legszaftosabb botrányát, bebizonyította, hogy Magyarország bizonyos tekintetben az Egyesült Államok előtt jár, és Milos Zeman elnökké választása kapcsán örömmel nyugtázta: Csehország nem hódolt be a bevándorlás előtt.

Média blogunk közszemlére bocsátotta a 444.hu zsoldosait, akik tizenegyen vannak, és persze egyikük sem magyar, illetve követendő példaként állította a hazai szabályozók elé, hogy a montenegróiak bizony alaposan odapörköltek a népbutító valóságshow-knak.

Sport blogunkat elárasztották a magyar teniszsikerek. Olvashattunk Babos Tímea óriási bravúrjairól, női párosban aratott Grand Slam-győzelméről, a vegyes párosban szerzett második helyről. A Nemzetek Ligája sorsolását Leekens kapitány is értékelte, de nem mentünk el szó nélkül a Real Madrid égéssorozata mellett sem.

A Kultúrvilág szerzői Cseh Tamásra emlékeztek, beszámoltak Balázs Péter Bessenyei-díjáról, arról, hogy több mint 300 ezer páratlan műtárgyat állítanak ki hamarosan a Liget projekt keretében, a Ricse, Ricse, Beatrice című Új Színház-előadásról közöltek kritikát, és felhívták a figyelmet a Várkert Bazár legizgalmasabb kiállításaira.  Megtudhattuk, miként hódítja meg egy magyar lóháton Hollywoodot, és a Csángó Bált is olvasóink figyelmébe ajánlottuk.

Ami a Filmszakadás moziblogunkat illeti, a legfontosabb és legörömtelibb hírünk az volt, hogy zsinórban harmadik évben kapott Oscar-jelölést magyar film, ezúttal a Testről és lélekről szerepelhet a gálán. Megírtuk, hogy több mint száz film startol a 4. Magyar Filmhéten, akasztással, szexszel és szerelemmel ajánlottuk Sándor Pál legújabb filmjét, és kiderítettük, hogy jövő áprilisban érkezik a Trónok harca befejező évada.

Görbe tükrünk pedig jót nevetett és nevettetett a magyar babyboomot robbantó tökéletes appon és Schmuck Andor alteregóján, az édibébi választási Super Smukin.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/47800/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?