Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (február 5-11.)

Tóth Marcell

A hódmezővásárhelyi körhíd

A héten sem unatkoztunk, történt egy és más. Avagy, aki átaludta hetet, mint egy medve a telet, az ezeket cikkeket olvassa.

Erősen akarta indítani a hetet belgák (kiknek?) miniszterelnöke ultimátumot adott a V4-eknek. Az orosz FSZB-nek viszont sikerült is ez, elvittek egy kormányfőt , valamint két miniszterelnök-helyettest az elhárítók.

Hódmezővásárhelyen szinte naponta zajlottak az események. Több mint ötmilliárd forintot költenek a laktanyára 2020-ig, és katonai középiskola is létrejön. Az alpolgármester két nappal később Orbán Viktorral egyeztetett a fejlesztésekről, majd kiderült, hamarosan elkészül az elkerülő út is egy érdekes körhíddal. Kiderült, Lázár János 2022 után is kormánytag maradna és azt is elárulta, hogy szerinte mekkora bér járna a magyar orvosoknak. Szanyi Tibor rádióadásban fejtette ki, hogy mit gondol Márki-Zay polgármesterjelölt függetlenségéről.

Orbán Viktor Hegedűs Zoltán alpolgármesterrel és Lázár Jánossal

Ha már szóba került a kapitány úr, nem mehetünk el a mellett, hogy a logika területén is brillírozott, a Fideszt vádolta meg az olimpia megfúrásával. El kell ismernünk, a szebb napokat lát kvízprofesszor, a DK-s Vágó István kijelentéseivel kemény versenyt támasztott, mi pedig nehezen tudjuk eldönteni, hogy Bayer Zsolt, vagy Horváth K. József válasza az ütősebb. A Liberálisoknál kiderült, Fodor Gábornak valószínűleg nem lesz befutó helye az MSZP-listáján.

Liu Shaolin Sándor ötödik lett.

Azonban szintén sokakat érdekelhet, hogy megkezdődött a téli olimpia, leírtuk, mikor kell szurkolni fiainknak, lányainknak. Már most büszkék lehetünk Liu Shaolin Sándorra, aki pontszerző helyen zárt. 

Kicsit a humor területére átevezve megtudtuk, Vágó Gábor álnéven indult a téli olimpián. A székely tudósok pedig felzárkóztak brit kollégáik mögé egy friss kutatási eredménnyel. „Muzsikával” kínoz minket a Trollfoci, Tibi atya pedig jó tanácsokkal látott el minket.

Nők, Aranyban a Várkert Bazárban.

Nagy sikert aratott a Várkert Irodalom sorozat újabb része, Lackfi János mellett a színpadon állt többek között Ugron Zsolna, Berg Judit, Kormos Anett és Tóth Viktória is. Eközben kiderült, melyik intézmény kapta az Év levéltára díjat, és azt is, hogyan néz ki a MOM új mozija. Megszépült egy barokk épület, amely egyszerre szolgálja a jövőt és mutatja be a múltat. És egyben megemlékeztünk egy 85 évvel ezelőtt elhunyt nagy politikusra.

Sajnos gyászból is jutott az utóbbi pár napra. A héten elvesztettük Barsiné Pataky Emília volt EP-képviselőt, Hevesi István olimpiai bajnokot és a kultúra több jeles képviselőjét, így Kiss Józsefet, az Argo-filmek sztárját, aki egy baleset miatt hunyt el, Szeged pedig egyszerre gyászolhatja szülöttjét, Horesnyi László színművészt, valamint egyik jelentős irodalomszervezőjét, a költő Jagos István Róbertet.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/48373/pics/lead_800x600.jpg
heti összefoglaló,Hódmezővásárhely,külpolitika,sport,téli olimpia
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?