Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (február 12-18.)

Czeglédy Csaba

Czeglédy hatmilliárdjától az első roma űrhajósig a hét hírei.

Új hazai egyszemélyes „társasjáték” született: a Czeglédypoly célja Czeglédy Csaba kiszabadítása egy saját maga gyártotta szabadulókártyával. Ehhez azonban lehet lesz pár szava a NAV munkatársainak, akik már több mint hatmilliárd forintot keresnek a szombathelyi szocialistán és társain. Czeglédy cellájától egy fél órányi autózásra kampányol Márki-Zay Péter, aki már kandeláberek nem plakát-akasztgatásra való használatáról elmélkedik, és akinek támogatásáról a Jobbik elnökségében sem tudnak.

Nem lepődtünk meg, hogy az ígéretek betartása nem nagyon megy már most sem Karácsony Gergelynek. Felháborodtunk a feministák szelektív érzékenységén, de Bunyós Pityu után legalább megismerkedhettünk a Bokszkesztyűs Bangónéval is.

Téli olimpia

De inkább beszéljünk a plakáthősök helyett a valódiakról: Jászapáti Petra is pontot szerzett a téli olimpián! A gazdaságban százalékokkal sokkoltuk Önöket: itthon 40 százalékkal több új autót adtak el, miközben Merkel migránsainak 80 százaléka munkanélküli.

Sok okunk volt örömre is, hiszen kitüntetésekről és magyar sikerekről számolhattunk be. Ott vagyunk a Berlinalén, miközben tudjuk, Paul McCartney Fischer Ádámmal megosztva kapta a Wolf-díjat. De úgy tűnik, feltörnek a jövő tehetségei is, a 25 éves Kecskés D. Balázs zeneműve hamarosan Washingtonban csendülhet fel.  Hat év után hét újabb személyt tüntettek ki Corvin-lánccal.

Kallós Zoltán 1971-ben

Azonban a héten elvesztettük az említett kitüntetés egyik tulajdonosát, Kallós Zoltán néprajzkutatót,  Wacha Imre nyelvészt, Melis László zeneszerzőt, Balás-Piri László 56-os forradalmárt. Fejet hajtottunk Wass Albert halálának évfordulója kapcsán, aki Kallóshoz hasonlóan Válaszút szülötte volt, a két világháború között népszerű Somogyváry Gyula előtt. A Várkert Bazárban eközben Weöres Sándor és felesége kapcsolatáról tartottak izgalmas programot.

Székesfehérváron túl sok a kereszt

Hiába jó hír, hogy Győr még versenyben az Európa Kulturális Fővárosa címért, ha felháborító indokokkal söpörték le Székesfehérvár pályázatát.

Azonban talán lesz egyszer ez jobb is, és megmutatjuk, hogy kinek van igaza, ahogy Hasselhoff és Schwarzenegger is legyőzi Hitlert. Vagy inkább erőt merítünk egy új magyar szatírából, hiszen ha Lajkó cigány előtt a határ a csillagos ég, akkor minket ki állíthat meg?

1
https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/48760/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
János 2018-02-18 19:39:19
Ez egy keresztény ország. Ezért kell a kereszt, ha ez nem lenne mindenki számára világos. Izraelben a Dávidcsillag és a menóra, araboknál a kába kő. Ilyen egyszerű. No ha ezeket összekeverik, akkor van a baj.....
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?