Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (február 19-25.)

Lami Krisztofer

A hét legizgalmasabb témái a pjongcsangi gyorskorcsolyás aranyfiúktól az Idegenvezetők Világnapján át a hódmezővásárhelyi polgármesteri székig.

2018.február 22-ét, csütörtököt sokan, sokáig fogják majd emlegetni. A magyar gyorskorcsolya váltó ugyanis 5000 méteren első lett a pjongcsangi téli olimpián! Ez azért is hatalmas eredmény, mert 1980 óta magyar versenyzők dobogóra sem állhattak a téli játékokon. Persze a pjongcsangi versenyek egyéb meglepetéseket is tartalmaztak: Elizabeth Swaney lett például az új Eddie, a sas.

A magyar színekben induló, egyébként hazánkhoz nem sok kapcsolattal illeszkedő hölgy lett a téli olimpia bohóca, aki szerencsétlenkedéseivel utolsó lett a síelés freestyle pályáján.

„Erzsi” azonban talán mégsem olyan buta, mint a bukott Tarnay Kristóf és a pénteki diáktüntizők, akik mindenek akarnak lenni, de semmik sem lesznek.  Tarnay kommunista propagandának is helyet adott érdektelenségbe fulladt demonstrációján.

Ezen a héten zajlott az Idegenvezetők Világnapjához kapcsolódó programsorozat A Belvárosban, a Várkert Bazárban és számos más helyen zajlódó izgalmas túrák sok érdeklődőt vonzottak.  A cél az idegenvezetői szakma bemutatása, népszerűsítése és persze nem utolsó sorban környezetünk más szemmel való (újra) felfedezése volt.

Búcsúznunk kellett néhány legendás alaktól is. 74 éves korában elment a nagy komikus-színész, a nagybeteg Tahi Tóth László. Ezen a héten vesztettük el az Újpest korábbi Magyar Kupa-győztes játékosát, a mindössze 26 éves, rendkívül tehetséges Lázár Bencét is.

Az ellenzék is többször lejáratta magát a megszokott módon. Bár országgyűlési választásokra készülünk, az országgyűlési képviselőknek készülő baloldali jelöltek azt sem igazán tudják, melyik választókerületben indítják őket.  Szintén az ellenzék jelöltje a „független” Márki-Zay Péter, aki vajmi kevés eséllyel indul a választásokon.

Nem csak a való életben, hanem a virtuális világban is zajlott az élet a héten. Lebukott egy határon túliak ellen uszító facebook-oldal. A portál készítői már olyan mélyre süllyedtek, hogy zombiként ábrázolták a határon túli szavazókat, és fotókat is meghamisítottak.

A filmrajongók számára ez a hét sem telt unalmasan. Hamarosan érkezik ugyanis a 20 éves, legendás Taxi-sorozat ötödik része – ezúttal azonban már új szereplőkkel.

Mindeközben Afrikában és Dél-Amerikában sem telt események nélkül a hét: Peruban buszbaleset, Nigériában a Boko Haram újabb emberrablása borzolta a kedélyeket.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/49087/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?