Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (március 5-11.)

A kormány újabb, sokakat pozitívan érintő intézkedéseket hozott, miközben az ellenzék több szereplője a fejét vakarhatja saját bajai miatt. Hiába ért véget Hódmezővásárhelyen a választás, Márki-Zay Péter a városházán, Lázár János Bécsben tett azért, hogy ne menjen ki a fejünkből sem a város, sem az ott élőkhöz köthető politika.

Hétfőn délután lezárult az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az áprilisi országgyűlési választásra. A héten több jelentős kormányzati döntés is született, újabb tízezer forint értékű Erzsébet-utalványban részesülnek a nyugdíjasok, ezen felül minden család 12 ezer forintot jóváírhat az utóbbi idők hideg napjai kapcsán alaposan megnőtt gázszámlájából, valamint örülhetnek a Czeglédy-ügy károsultjai mellett a SZEVIÉP áldozatai is: 200 ezer euró értékig rendkívüli állami kártalanítást kapnak.

Az LMP felett viharfelhők gyülekeznek, már Ron Werber is faképnél hagyta őket, pedig még a holtak is feltámadtak egy aláírás erejéig. Hasonló, de nem ugyanilyen „szignógondokkal” mondjuk nem csak ők küszködtek…

Ron Werber

Hódmezővásárhelyen közben egyre jobban kirajzolódik, hogy milyenek lesznek a következő évek Márki-Zay Péterrel, az aljegyző után a címzetes főjegyzőtől búcsúzott el, pedig korábban együttműködést ajánlott fel neki is. Vendégszerzőnk a megyei jogú város egy érdekes francia látogatójáról, és az ebből leszűrhető következtetésekről írt, míg Csúri Ákos úgy látja, hogy a Facebook kitermelte első diktátorát a település új vezetője személyében. 

Eközben a város másik ismert embere, Lázár János szintén a közösségi oldalon „hasított” egy videójával, amelyet Bécs egy komoly hányadban bevándorló hátterű emberek lakta negyedében készített. Azonban a Facebook letiltotta a videót, a cenzúráról pedig Bayer Zsolt is igen határozott véleményt mondott. Később ezt a letiltást ugyan Zuckerbergék feloldották, de a történet folytatódott, feltételezhetően helyi NGO-k magyar autókra tettek cetliket, miközben a valóság inkább a magyar miniszter szavait erősítette.

Lázár János Bécsben járt

Késelések helyett foglalkozzunk egy szebb k betűs szóval, a kultúrával: kiderült, Kőbányán kulturális központot kezdenek kialakítani. Előkerültek Liszt Ferenc eddig eltűnt kéziratai, s kifejezetten örömteli, hogy minderről a forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója előtt szerezhettünk tudomást.

Megírtuk azt is, hogy melyik modell lett idén az év autója, majd beszámoltunk egy hasznos Windows frissítésről.

Jön az év e-rangadója és tornája

Vadonatúj őrület az e-sport, amelyből természetesen mi sem maradhatunk ki: március 9-én 18 órakor a Ziccer! TrollFoci Sport Pub-ban megmérkőzik egymással a magyar internet legnagyobbjai közé tartozó két oldal, vagyis Tibi atya-TrollFoci rangadó lesz! Ennek apropója, hogy március 23-25. között Magyarország világszínvonalú, nemzetközi tornát rendez V4 Future Sport Festival címmel, amelynek felvezetéseként rendezzük meg ezt a meccset.


Ha már kütyük, akkor megemlítjük: lezajlott az év e-rangadója Tibi atya és a Trollfoci között, és habár nagyon igyekeztek, mégsem tudtak olyan családbarát meccset összehozni, mint a hollandok.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/49727/pics/lead_800x600.jpg
Bayer Zsolt,Belpolitika,heti összefoglaló,Kultúra,Lázár János
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?