Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (március 12-18.)

Három héttel a választások előtt a március tizenötödikei ünnepségek, gyűlések, tüntetések általában a kampányról szólnak. Most sincs ez másképpen, de mi a közéleti üzenetek mellett megmutatjuk, hogy eközben kik a büszkeségeink, és azt is, hogy mi történik a nagyvilágban.

Erdélyben egy kislány szavalt gyönyörűen verset március 15-én, pedig  a románoknak nem tetszett a trikolor, és keleti szomszédunk sovinisztái még a magyar baloldal rendezvényeire sem menekülhettek, mert, az ATV döbbenetére, ott is kokárdát viselnek az emberek. Azon viszont nem lepődtünk meg, hogy úgy tűnik, Karácsony mintha kissé zavarodottan viselkedne.

A jövőt kívánjuk megnyerni a 2018-as választáson – üzente a nemzeti ünnepen Orbán Viktor kormányfő. Szél Bernadett viszont inkább úgy látja, hogy a miniszterelnök fenyegetőzik.

Ha már szabadság, nem mehetünk el amellett, hogy nem rögzíthetné a hivatali beszélgetéseket Márki-Zay Péter – ezt nem más mondja, mint Péterfalvi Attila a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Csúri Ákos szerint a vásárhelyi polgármester fél év múlva hangzatosan le fog mondani, arra hivatkozva, hogy „a fideszes többség nem támogatta”.

Sem Márki-Zay, sem Gyurcsány nem örülhet annak, hogy a Jobbik visszautasította az összefogást, és még az is kiderült, hogy ha emiatt kiesne a politikából az ex-miniszterelnök, akkor a matematikusi pályán nem kereshetné kenyerét.  Azonban még nincs minden veszve, Szél Bernadett új fuvallatokkal hozza, húzza a régi nótát.

Egy jamaicai zenész Miley Cyrus-nak nem a nótáját, hanem a dalát kritizálja, úgy véli, az ő számát koppintotta le az amerikai énekesnő. Mi azonban inkább azokra vagyunk büszkék, aki valódi tehetséget mutatnak: az 1848-as forradalom hőseire, a Kossuth-díjat elnyerő művészekre, az életműdíjat kapó rendezőinkre és épített örökségünkre, mint a Szépművészeti Múzeum Román csarnokára, amelynek felújítására 1944 óta várunk. Közben az is kiderült, a magyar nemcsak a régire, hanem a legújabbra is vevő, a Tibi atya stáb és a Trollfocis szerkesztők közötti meccs visszavágóját 23 ezren(!) követték!

Közben Szlovákiában a miniszterelnök lemondott, míg Madridban egy utcai árus halálából fenyegető jövőkép rajzolódott fel: egy rendőrségi razzia elől menekülő szenegáli migráns meghalt szívrohamban, amire válaszul a többi bevándorló gyújtogatni, pusztítani kezdett.

U.i.: Cikkeink olvasása és a hosszú hétvégi pihenés közben ne feledkezzen el arról, hogy szja-bevallását postán csak hétfő estig kérheti!

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/50017/pics/lead_800x600.jpg
Bayer Zsolt,Belpolitika,FIDESZ,gyurcsány,tibi atya,Vona Gábor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?