Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (március 19-25.)

Tóth Marcell

A kazahoktól kikaptunk itthon, a terror viszont újabb áldozatokat szedett Nyugat-Európában. Azonban írtunk a közélet, a sport mellett rengeteg témáról az atomenergiától a kultúráig.

Mi változott az Európai Unióban a két évvel ezelőtti brüsszeli terrortámadás óta? Semmi – válaszolta kollégánk cikkében. A valóság másnap egy újabb iszlamista terrortámadással erősítette meg e szavakat. Többen meghaltak, beleértve a túszok elengedéséért cserébe a terroristával maradó csendőrtisztet is. Eközben Brüsszel még mindig húzza az időt kvótaügyben…

A világ többi részén sem fenékig tejfel az élet. Az Egyesült Államokban ismét iskolai lövöldözés zajlott le, egy csehországi üzemben történt halálos áldozatokkal járó robbanás, Koszovóban viszont csak egy fontos szavazást kellett elhalasztani egy gránát miatt.

Márki-Zay Péterrel ellentétben az úgynevezett „koordinált indulás” tekintetében az ellenzék felé húzó politológusok kevésbé optimisták, konkrétan azt állítják, hogy a bolondját járatják a választópolgárral a magukat királycsinálóknak tartók. Helyben sem ért vele egyet mindenki, a Hódmezővásárhely melletti település volt jobbikos vezetője szerint nem alkalmasak sem szakmailag, sem emberileg korábbi pártjának tagjai az ország irányítására.

A feministák felháborodását hiányolja az ózdi polgármester, Janiczák szavai és a Juhász Péterrel szemben megfogalmazott vádak ügyében szerkesztőnk, és abban is kételyei vannak, hogy az igaz hazafi mintapéldája-e az említett Együtt-elnök.

Akkor viszont kikre bízzuk az ország irányítását? Csúri Ákos egy alig harmincéves, de politikában tapasztalt pártra bízná a jövőt, a Bayer Zsolt által megosztott videó pedig felsorol néhány aktuális érvet is e közösség mellett.

Békésebb körülmények között zajlottak az összecsapások a BOK Csarnokban, a V4 Future Sports Festivalon az esportok álltak a középpontban. A focistáinknak viszont valódi labdát kellett volna érinteniük, de a méltán hírhedt kazah válogatott háromszor is betalált a mieink kapujába, ami után az újdonsült szövetségi kapitánynak nem ártana átgondolnia a folytatást.

A válogatott védelme ugyan finoman szólva sem volt atombiztos, de az atomenergiáról ettől még írtunk. Egyrészt kiderült, koránt sem biztos, hogy igaz az, hogy a fejlett államok lemondanak a nukleáris alapú villamos energia termeléséről, másrészt kiderült, milyen pusztítással jár a német „energiaforradalom”

A filmek világából is sok újdonságot hoztunk, hamarosan új kalandok várják Indiana Jonest és a Hotel Transylvania szereplőit. Aki nem bír addig várni, annak pedig ajánlunk pár jó filmet, amely alkotásokat a Gödöllő Királyi Kastélyban forgatták. 

Egy igazán szimpatikus tehetségről, egy kiváló természetfotósról írtunk szombaton, és interjút adott nekünk egy szintén kitűnő zeneművész, aki egyben a Magyar Művészeti Akadémia elnöke. A héten azonban a gyász is a kultúrvilág része volt, elvesztettük Borbély Jolán néprajzkutatót. 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/50305/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?