Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (április 30-május 6.)

Dorogi László

Az ellenzék és a balliberális média ezen a héten is alkotott, már hétfőn nevetséges indokkal támadták meg az alakuló Orbán-kormány leendő emberi erőforrások miniszterét, majd magát, a Brüsszelbe látogató miniszterelnököt állították pellengérre, holott ész és kritika nélkül ontják folyamatosan az aljas hazugságok áradatát. Azt is megtanulhattuk, hogy kutyából sosem lesz szalonna, ahogy komcsiból sem lett még soha Mátyás király igazmondó juhásza, de ha már az ellenzéki média e heti baklövéseinél tartunk, ne menjünk el szó nélkül Sváby Andrásék Soros György édesanyját érintő "viccelődése" mellett sem. Mindeközben az is kiderült, hogy a Magyar Nemzetesek egy napilap formátumú hetilappal készülnek betörni a szűkülő hetilappiacra. Sok sikert hozzá.

A Publicus Intézet megkérdőjelezhető számait kritikátlanul vette át a szakmaiságára oly büszke balliberális média.

Történtek azért komoly dolgok is, kiderült többek között, hogy a kormány céljai változatlanok, továbbra is a keresztény kultúra megőrzése, a külső határok védelme, a teljes foglalkoztatottság és a családok támogatása áll a kormányzati munka középpontjában, ezért az új kormány alaptörvény-módosítással kezdi meg munkáját - jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Átlagpolgárunk rávilágított, hogy azért közel sem minden fenékig tejfel, a Kúria elnöke, Darák Péter például most túl messzire ment és egy hölgyet hívott ki szkanderezni. Nem tisztességes.

Május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük, ám nem minden nő gondolkozik gyerekvállaláson Magyarországon, a magyar lányok például egészen döbbenetes dolgokat árultak el a szüléshez fűződő viszonyukról, sőt a kormánynak nem is akarnak szülni, csak és kizárólag a szerelemnek. Felidéztük milyenek voltak azok a régi, klasszikus majálisok, de megnéztük azt is, milyen egy karácsonyi május 1. A munkát viszont nem ünnepelni kell, hanem végezni, s arra sem árt ügyelnünk, hogy Lenin és a vörös terror még ma is közöttünk él.

Ezen a héten tartotta Mark Zuckerberg és sleppje a Facebook fejlesztői konferenciáját, ami miatt fájhatott a fejünk nekünk is, elő is hozakodtak korszakalkotó ötleteikkel, hogy tudnának például több pénzt legombolni rólunk, vagy hogy éppen hogyan szólnának bele üzenetváltási szokásainkba. A sport világába kanyarodva kialakult az első számú európai futballsorozat fináléja, kiderült hogy a Real Madrid zsinórban harmadszor is bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol a Liverpoollal találkozik május 26-án. A magyar futball állóvizét Nikolics Nemanja bolygatta meg azzal, hogy lemondta a válogatottságot, a Trollfoci olvasóit meg is osztotta a korábbi magyar, lengyel és amerikai gólkirály döntése. Mindeközben kiderült, hogy a vereségek királya Georges Leekens képviselői székre válthatja a magyar kispadot, mi pedig nem szeretnénk az útjában állni.

Fotó: MTI

A kultúra világában nem csillapodik a zaklatási botrány, sőt, el is söpörte az irodalmi Nobel-díjat. Hazai légtérbe repülve - ha már ismét lesz közvetlen repülőjárat Magyarország és az Egyesült Államok között - a stroke-ból felépülő Kulka János visszavonult a színháztól, Brenner János vértanút pedig boldoggá avatták. A bogaras amerikaiak mindeközben Leonardo DiCaprioról neveztek el egy eddig ismeretlen rovart. Nagy megtiszteltetés ez az ízeltlábúnak.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/52262/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,Kultúra,sport
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?