Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (május 7–13.)

Kecskés István

Egészen eseménydús volt a hetünk. Megalakult az országgyűlés, volt tüntetés, pártelnökválasztás és sok minden más.  

Fotó: MTI

Kedden megalakult az új országgyűlés, csütörtökön pedig miniszterelnökké választották Orbán Viktort, akinek a programja egy mondatban összefoglalható. Persze a miniszterelnök ennél többet beszélt, ráadásul hosszútávra tervez. A házban sokszor felcsattant a vastaps, de egy alkalommal senki, vagy csak nagyon kevesen csapták össze a tenyerüket. Az országgyűlés elnöke Kövér László lesz, aki ezúttal is karakteres véleményt formált.

A parlamenti alakulóülés alatt az utcán is zajlott az élet, tegyük hozzá alpári stílusban. Akadtak vállalhatatlan táblák és Ricsikét is elküldték egy helyre. Az is kiderült, hogy miközben az ország jelentős része elégedett az új parlamenttel, nehéz élő láncot szervezni Kossuth térre. Pedig a szándék megvolt. Hála a felvonulóknak remek mémek is születtek.

A hét egyik legjobb híre: egy összeállítás szerint Budapest a világ második legszebb városa – szerintünk az első, de egye fene elfogadjuk ezt az álláspontot is.

Szombaton a Jobbik új elnököt választott, s vélhetően a cukisodó szélsőjobboldali párt nem úszhatja meg a szakadást. Ez azért nem lesz olyan meglepő, mint az, hogy a Fenyő Gyilkosság apropóján elővett Gyárfás Tamás ügye akár politikai botrányhoz is vezethet.

Az élet Európában is zajlott, a svéd kampányban például elkezdték bagatelizálni a migránsok által elkövetett bűnöket. A németek továbbra is küzdenek a migránsokkal és újabb botrány robbant ki náluk. Merkelnek is üzent Vlagyimir Putyin, aki a beiktatása alkalmával tartott beszédében kiosztotta a fejlett Nyugatot.

A héten Tibi atya felhívta a figyelmet arra, hogy Vágó István és Puzsér Róbert között kibontakozott némi cicaharc. Emellett a Trollfoci is bemutatott egy olyan szituációt, amilyen nincs is, mert ilyen bedobást még nem látott a világ. Ugyanakkor az is kiverte a biztosítékot, hogy valaki leváltotta Kasszás Erzsit és vállalhatatlan figurát nevezett ki a helyére.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/52543/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?