Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (május 14-20.)

Az elmúlt napok kiemelkedő eseménye, hogy az új kormány miniszterei pénteken letették az esküt az Országgyűlésben. Ezt követően felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök, aki bemutatta az új minisztereket.

Szombaton Csíksomlyóra figyelt a világ magyarsága, zarándokok százezrei keresték föl a pünkösdi búcsú helyszínét.   

Nagy port kavart a közéletben a Jobbik elnökválasztása: erről is nyilatkozott a Blogstarnak Toroczkai László elnökjelölt. Akadt más pártok életében is ribillió. Szanyi Tibor mellbevágó mondatai után joggal vetődött föl a kérdés, hogy szakad-e vagy nem szakad az MSZP, illetve fölszámolják-e a pártot vagy sem. A Párbeszéd parlamenti frakciója felől meg – Bősz Anett bejelentése nyomán – annak éppen a megszűnése lepte meg a közvéleményt. Mai közéletünket jellemzi, hogy alig avatták miniszterré, amikor Kásler Miklósnak máris helyre kellett tennie az egészségügyet folyamatosan gyalázó ellenzéket – a méltatlan támadások nyomán.

Akadt további hátborzongató esemény is. Kiderült például, hogy van olyan közszereplő, akinek közvetlenül a valóságtól borzong a háta. A Zuckenberg-galaxis elég elkeserítő módon ezúttal is megmutatta a kettős mércéjét, a nyolc éves kislány tragédiája nyomán kiderült, hogy van nekünk bajunk a migránsok nélkül is.

Jó hír viszont, hogy a jelek szerint megszabadultunk Rékasi Zsigmondtól, mint ahogy az is, hogy a moslékszájú ácsi polgármesterre, Bélára tesz a közvélemény.

A Harry herceg esküvője is a figyelem középpontjában állt a héten. Sokan találgatták, engedelmes feleség lesz-e Meghan Markle?

A bulvárhírek már-már a legalját súrolta egy sajátos interpretáció arról, hogy hol kötött ki a Viktor a fiúnevek népszerűségi listáján. De legalább Mohamedről is megtudtunk ezt azt. 

A kultúra bejegyzései is nagy érdeklődést váltottak ki a héten, főképp a Cannes-i Filmfesztivál kapcsán. Annak fényében különösen, hogy magyar filmet is díjaztak.  Továbbá Russel Crowe római Colosseummal megesett „kalandját” is igencsak böngészték olvasóink. 

A sport és a humor kedvelői sem unatkozhattak a héten. Bombahírként érkezett, s nagyon örülhettünk neki, hogy BL-győztes lett a Rába ETO női kézilabda-csapata. A Trollfociból pedig kiderült például, hogy egy bajnoki meccsen a brazil kapus mobilozott a háló előtt. Tibi atya is ellátott bennünket népszerű olvasnivalóval. Sajátos módon emlékezett meg például a szegény kis szurikáról.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/52878/pics/15268109176597075_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?