Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (május 21-május 27.)

Dorogi László

Olyan volt ez a hét, mint egy izgalmas krimi, tele váratlan fordulattal és csavarral, érdemes tehát feleleveníteni.

Fotó: MTI

Kezdjük rögtön azzal, hogy a magát liberálisnak valló média Pünkösd hétfőn rúgott bele Orbán Viktorba, ráadásul a miniszterelnöknek éppen aznap született meg második unokája, így duplán ízléses és nemes cselekedet volt ez részükről. Mozgolódnak az ellenzéki pártok, erre utal például, hogy Jobbik alakult a Jobbikon belül, míg Mellár Tamás mentőövet dobott a Bőszét vesztett Párbeszédnek. Határainkon túl is eszkalálódott a hülyeség, Romániában továbbra is tombol a magyarellenesség, csak éppen ez ellen nem tesz senki semmit, az olaszok viszont komoly döntést hoztak, a csizmaországban is nemet mondanak a migrációra, ami alapjaiban változtathatja meg az európai politikát.

Csütörtökön robbant a bomba - szerencsére nem az Árkádban - Hosszú Katinta és Shane Tusup nem tudta rendezni magánéletét és végleg elválnak útjaik egymástól, ám az amerikai edző azt is nyilvánosságra hozta, hogy az úszóklasszis megcsalta, ezért nem sikerült a békülés. Hosszú lesz még ez a sztori. S ha már sport: megszerezte tizedik Magyar Kupa győzelmét az Újpest, 34 év után újra van ATP-tornagyőztes teniszezőnk, a Real Madrid pedig harmadszor is megnyerte a Bajnokok Ligáját.

A július 1-én nyitó startup campus a Millenárison.

Sajnálatos esetekből sem volt hiány a héten, Ceglédbercelnél kilenc ember vesztette életét, amikor egy kisbusz egy homokszállító teherautóval ütközött. Mint később kiderült a sofőr élőben közvetítette saját halálukat a Facebookon. Beismerte tettét a sólyi gyerekgyilkosság gyanúsítottja, a fővárosban egy taxis esett késelés áldozatául, szerencsére a tettest a rendőrség elkapta.

Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb közösségi irodája nyílik meg júliusban a Millenárison, a Blogstar pedig alaposan kifaggatta erről Major Gábort, az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért főtitkárát, akik a Millenáris kiemelt szakmai partnereként a campus hasznosításáért felelősek. Nemzetközi természetfilm fesztivált rendeztek Gödöllőn, amelynek rangját jól mutatja, hogy még a brit David Attenborough is nevezte három alkotását. A Ligetben kutyás élménypark nyílt, így ezentúl négylábú kedvenceink is élvezhetik a kikapcsolódási lehetőségeket, ha pedig mi vágyunk ilyesmire, nézzük meg a Bubik István életművét feldolgozó kiállítást a Bajor Gizi Színészmúzeumban.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/53209/pics/lead_800x600.jpg
heti összefoglaló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?