Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (május 28–június 3.)

Kecskés István

Ez a hét szinte páratlan volt: nemzetközi botrányok, hazai hisztik, pártmegsznűnés, lemondások.

Furcsa dolog ez a fene nagy gender hiszti: Finnországban például egy tankönyvben két férfi szereti egymást, illetve egészen pontosan az egyikük saját magát. Ez az egész van olyan veszélyes, mint az illegális bevándorlás, pedig arról már Ausztriában is tudják, hogy kellemetlen egy ügy: Kurz el is küldte a fenében Junckert. Olaszországban sem volt eseménytelen a mögöttünk hagyott időszak: hiába akadályozta minden eszközzel a kormányalakítást a köztársasági elnök, csak sikerült felállítani a kabinetet.

Az is kiderült a héten, hogy Bayer Zsolt és a hvg.hu szerkesztőségének a tagjai továbbra sem lesznek barátok. A napokban Vágó István is felébredt és nyilatkozott is néhányat, de az igazságot nehezen viseli. Sajnos Schilling Árpád is előkerült és megfogalmazta véleményét a gyermekvállalással kapcsolatban.

A Jobbiknál Dúró Dóráról szóltak a hírek. A képviselőt kidobták a párt parlamenti frakciójából, de emellett is komoly támadások érték a belső ellenzék egyik vezérét.

Persze Dúró Dóra a végén akár bírósághoz is fordulhat, ha akar, bár egy bejegyzés született arról is, hogy az igazságszolgáltatás és a Soros hálózat kapcsolata igencsak szoros. Persze Dúró Dóra helyére hamar találhat alkalmas embert a Jobbik, hiszen a mozgalom is támogatja Rokker Zsolti indulását a miskolci választáson. Az Együtt persze már nem, mert Juhász Péter pártja a héten bejelentette megszűnését – legalább biztosak lehetünk benne, hogy létezett a párt.

Egy ideje eltűntek az utcákról a tüntetők. Már éppen kezdtük őket hiányolni, amikor kiderült, hogy ősszel rendszert akarnak váltani. Eközben a kormánypártok népszerűsége csúcsokat döntöget.

Hétfőn a trianoni döntésre emlékezik a magyar nemzet. Szóba kerül majd az összefogás is, amelyre szükség van az erdélyi orvosképzés megmentésének érdekében is.

A hazai vállalkozások új lehetőségekkel gazdagodhatnak, hiszen a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) új elnöke, Csoltó Gábor (képünkön) munkába állt június 1-én.

A sport világát két lemondás rázta meg: egyrészt három BL-győzelem után távozott a Real Madrid kispadjáról Zinedine Zidane, másrészt pedig bejelentette őszi lemondását Kemény Dénes a vízilabda-szövetség elnöke.

Hogy minden izgalmas és színes legyen a hét második felében Tibi atya és az Index is összeugrott, mert előbbi állítása szerint utóbbi hazudott róla. Folytatása következik.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/53512/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?