Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (június 25 - július 1.)

Ragnar Volarus

Csapadékban és eseményekben sem volt hiány június utolsó napjaiban.

Kezdődött a hét Tarlós István bejelentésével a Red Bull Air Raceről, ami kisebbfajta felháborodást keltett, majd nem okozott kisebb felfordulást az sem, hogy Geréb Ágnes kegyelmet kapott, amiről az orvosoknak is megvan a véleménye. Jó tudni, hogy egy hétre leáll az MKB, július 1-től megváltoznak a számlaadat-szolgáltatással kapcsolatos jogszabályok, valamint azt is, hogy mostantól ne legyen nyűg a számlaírás, érdemes számlázó programra váltani, mert júliustól így jelentősen egyszerűbb és gyorsabb a számlaadatok beküldése. Az is egyértelműen a jó hírek csoportjába tartozik, hogy egyre többen dolgozunk.

Alig néhány napja bontott zászlót a Mi Hazánk, de máris heves vitákat robbantott ki Toroczkai László új pártja. Szinte menetrendszerűen érkezett Szanyi Tibor újabb agymenése, és az is, hogy pártja újabb tagjának gyűlt meg a baja az alkohollal. Márki-Zay Péter is szolgáltatott témát a héten, valamint néhány szívtelen ember és Schilling Árpád is. Zámbó Jimmyről és Megyeri Csilláról nem is beszélve.

A nagyvilágban is zajlott az élet. A francia hentesek levélben fordultak a kormányhoz, Ausztriában hoztak egy hajmeresztő döntést, Macron olyan fotót posztolt amitől égnek áll az ember haja, Amerika pedig szintén kinyilvánítja véleményét lassan a migránsokról.

Az elmúlt időszakban igyekeztünk figyelemmel kísérni a Millenáris Startup Campus építési munkálatait, és a héten már nyílt napon tekinthették meg az érdeklődők az központot – mondhatnánk bepillantást nyerhettek a jövőbe -, amely úgy fest nagyon sikeresen indul, érkeznek a pozitív visszajelzések. Apropó, ha már Millenáris, tudják kiről kapta a nevét a Mechwart-liget?

Javában zajlik Oroszországban a labdarúgó-világbajnokság, ahol új hősök születnek, de nem mindig a pályán. Ebben persze az angolok járnak az élen, akik sörivásban is a világ élvonalába tartoznak, és ráadásul zenélni is tudnak. Maradona is kivívta magának a figyelmet, és érdekes módon az első szurkolói balhéhoz a braziloknak volt köze. Itthon is volt mire figyelni, nevet változtatott a bajnok Videoton, és sokak nagy szomorúságára Gera Zoltán is bejelentette visszavonulását. Nekünk egyértelműen ő a Heti jó arc, persze nem azért, mert befejezte a futballt.

A filmvilágban a héten a Karlovy Vary Filmfesztivál a legnagyobb esemény, ahol magyar alkotás is szerepel a programban, de büszkék lehetünk Szamosi Zsófiára is aki Kassán nyert díjat. A Liza, a rókatündér rendezője új filmjével nagyon más vizekre evez, Gothár Péter újra rendezni fog, folytatódhat a Miniszter félrelép. Tovább is van, mondjam még? Tom Hardy bejelentkezett James Bondnak, gengszterek özvegyeivel nem érdemes ujjat húzni, és Dumbo is támadást indít a könnycsatornáink ellen.

A kultúra terén nem érezhető a nyári uborkaszezon. Kiosztották az idei Karinthy-gyűrűt, Bálint György, vagy ahogy mindenki ismeri, "Bálint gazda" kapja idén a Magyar Szabadságért-díjat, idén 28. alkalommal kerül megrendezésre a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál Debrecenben, a harmadik Zsolnay Pikniken fényárba borul Pécs, és megnyílt a Seuso-kincs tárlat a Magyar Nemzeti Múzeumban. Szomorú események kicsit beárnyékolják a hetet, hiszen elhunyt Garay József és Michael Jackson édesapja is.

De a héten olvashattak nálunk a legjobb szabadstrandokról, az életmentő kutyáról, és a rosszul festő, de nagyon finom ételekről is.

Olvassanak minket jövő héten is. Nem bánják meg.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/55033/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?