Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (július 2 - július 8.)

Dorogi László

Tetőfokára hágott a meleglobbi Európában, amelynek egyre inkább úgy tűnik, elege van a migránsokból. Budapestet bomba tartotta izgalomban, de történt még egy s más a héten.

Fotó: MTI

Heti áttekintőnket kezdjük Európával, ahol fontos események zajlottak a héten. Felajánlotta lemondását Horst Seehofer a bajor Keresztényszociális Unió elnöke, a német szövetségi kormány belügyminisztere, ám miután rendezték migrációs vitájukat Angela Merkellel, végül mégis maradt posztján. Többek között erről, Macron keménykedéséről és a politika világirányító szerepéről beszélgettünk Trócsányi László igazságügyi miniszterrel.

Svédországnak furcsa mód még csak most lett elege a migránsok által Európába behozott erőszakból, de elegük lett, ami szignifikáns változást hozhat a kontinens migrációs politikájába. Nagy-Britanniában mindeközben teljesen megőrültek a melegekért kétségbeesetten küzdő lobbisták, ezért is fontos, hogy mi szerencsére egy olyan országban élünk, ahol kiállnak még a hagyományos családmodell mellett.

Az egész világsajtót bejárta annak a thaiföldi gyerek-focicsapatnak a története, akik több mint két hete rekedtek egy barlang mélyén, de a heves esőzések miatt továbbra sem tudják kimenekíteni őket. Itthon is akadtak izgalmak ezen a héten, Budapesten bombát észleltek a Dunában, amit először nem is találtak, végül sikerült kiemelni és hatástalanítani.

Ujhelyi István továbbra sem tesz le a politikai farokméregetésről, de Orbán Viktorban azért emberére akadt és egyszerűen képtelen megemészteni, hogy Európa nem kér a migrációból. Nemcsak Ujhelyi, Pálinkás József is nagyot bukott a héten, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal korábbi vezetőjét végleg arrébb tessékelték az útból.

Mindeközben az oroszországi foci vb-n kialakult az elődöntők párosítása, Anglia története során először nyert tizenegyespárbajt a torna történetében, míg Neymar egészen Brazíliáig gurult. Ami a klubfutballt illeti, a hét legnagyobb sztorija Cristiano Ronaldo és a Juventus esetleges házassága, de egy másik sportág legnagyobb klasszisa, LeBron James is új otthon után nézett.

A világ egyik legkiemelkedőbb drámai szoprán énekesnője, Marton Éva nemrég ünnepelte 75-ik születésnapját, s bár ma már nem lép színpadra, ám e helyett továbbadja legnagyobb kincsét: a hatalmas tudását. Ennio Morricone is meggondolta magát, mégsem adja fel a turnézást és szerencsére hozzánk is ellátogat.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/55314/pics/lead_800x600.jpg
heti összefoglaló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?