Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (július 9. - július 15.)

Dorogi László

Eltelt újabb egy hét, és ezúttal sem maradtunk sztorik nélkül. Megmenekültek a barlangban ragadt thaiföldi gyerekek, az EU-főnök kissé megrogyott, de a prímet a foci és a horvátok vitték. Lássuk, mi történt az elmúlt hét napban!

Fotó: AFP

Világszerte minden sajtóorgánum beszámolt a barlangban ragadt thaiföldi focicsapat történetéről, akiket a héten, kisebb csodának köszönhetően, egytől egyig sikerült sértetlenül kimenekíteni. Hollywoodnak nem is kellett több, máris van jelentkező a sztori megfilmesítésére, miközben Thaiföldön azt tervezik, hogy múzeumot csinálnak a gyerekeket fogságba ejtő barlangból. Bizarr ötlet.

A hét botrányát kétségkívül az EU-vezér Jean-Claude Juncker szolgáltatta, aki kicsit felöntött a garatra, szerencsétlenségére akadt, aki megörökítse ennek következményét, és közhírré tétesse. S ha már külföld, nyugati szomszédaink újabb fontos lépést tettek a bevándorlás megfékezése érdekében, sógoraink betiltották a burka viselését, de az olaszok is egyre intenzívebben harcolnak az illegális migránsok ellen. Pedig a migránslobbisták mindent megtesznek az európai lakosság megtévesztése érdekében...

Nagy-Britanniában sehogy sem tudják eldönteni, hogy kemény vagy puha Brexitet szeretnének, jönnek is sorra a lemondások, többek között Boris Johnson külügyminiszter is elhagyta Theresa May kormányfő süllyedő hajóját.

Itthon is akadt némi probléma a folyadékkal, na, nem úgy mint Juncker úr esetében, a Nébihnek néhány palack ásványvizet kellett kivonnia a forgalomból nem megfelelő minősége miatt. Mindeközben a Városliget felújításáról egészen látványos kisfilmet tettek közzé, ami a Népszava újságíróit annyira meg is zavarta, hogy el is tévesztették, hol található pontosan a liget. Káprázatos átalakuláson esik át, így nem csoda, hogy elvakította őket. Remélhetőleg a politikusokat nem fogja elvakítani a magasabb fizetés...

Fotó: fifa.com

A foci vb-nek köszönhetően sportos napjaink vannak, amelyek hamarosan véget érnek, a horvát válogatott vasárnap délután története első döntőjét játssza Franciaország ellen. Egy óriási sikernek viszont mi is örülhettünk, hiszen a női junior kézilabda-válogatott veretlenül nyerte meg a debreceni világbajnokságot. Kellett is valaminek ellensúlyoznia a magyar focicsapatok gyalázatos európai produkcióját, amelyet még Cristiano Ronaldo Juventusba igazolása sem tudott elhomályosítani.

S végezetül álljon itt egy megállapítás: Magyarországon még mindig a borban az igazság, és ezt a nedűt még mindig mi készítjük az egyik legkiválóbb módon.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/55622/pics/lead_800x600.jpg
heti összefoglaló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?