Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (július 23. - július 29.)

Dorogi László

Európában tombol a hőség, egyre nő a migrációs nyomás Spanyolországban, Orbán Viktor beszédet tartott a tusnádfürdői szabadegyetemen, szóval nagyon sűrű hetünk volt ismét.

Pokoli kánikula fojtogatja Európát és az egész Földet, Görögországban még az Akropoliszt is bezárták, miközben hatalmas erdőtüzek pusztítanak, Angliában sok évszázados hagyományokat ír felül a hőség, Japánban pedig már közel száz áldozatot szedett a szokatlanul nagy meleg. Mi sem ússzuk meg, vasárnap déltől vörös kód van érvényben, nem a napokban fog enyhülni az idő.

Orbán Viktor szombaton megtartotta hagyományos, tusnádfürdői beszédét, amelyre ismét érdemes odafigyelnünk, a miniszterelnök el is homályosította a csekély belpolitikai élet apró mozzanatait, de azért odaszúrt egyet az egyre ingatagabb lábakon álló Európai Uniónak.

Spanyolország óriási bajban van, egyre kevésbé sikerül megfékezniük a számtalanul özönlő migránsokat, meg is főtt a fejük ebben, mert egy férfit választottak meg a legszebb nőnek. Mindeközben Kanadában újabb terrorakciót hajtott végre egy bevándorló a hét elején, itthon pedig hamarabb engedték szabadon a Cosma-gyilkosság egyik elítéltjét, mert szépen viselkedett. Szép új világ.

Sajnos nagy veszteség érte a héten a magyar labdarúgást, elhunyt Szepesi György, legendás rádiós, az Aranycsapat tizenkettedik játékosa, s már öt éve nincs közöttünk Halmos Béla Széchenyi-díjas népzenei előadóművész, népzenekutató, a népművészet mestere.

Ami a sportot illeti, nagy lehetőség előtt áll Magyarország, minden bizonnyal mi rendezhetjük a 2023-as atlétikai világbajnokságot, amelyre korábban még sosem volt példa, Marco Rossi pedig belengette, hogy akár Dzsudzsák Balázst is kész kihagyni a magyar labdarúgó-válogatottból, ha a középpályás nem futballozik rendszeresen.

Szemtanúi lehettünk az évszázad holdfogyatkozásának, amit még a kutyák és a macskák is nagy barátságban nézhettek végig.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/56238/pics/lead_800x600.jpg
heti összefoglaló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?