Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstarton (szeptember 3–9.)

Kecskés István

A héten egészen messzeir utaztunk térben és időben, hiszen Kirgizisztán és Attila a hun volt a főszereplő. Persze volt itt Merkel, Macron és Gyurcsány is.

A hét elején Orbán Viktor beledobta a követ abba a bizonyos tóba. A miniszterelnök fogta magát a Kirgizisztánben rendezett Türk Tanács ülésén Attila leszármazottainak nevezte a magyarokat. Lett is belőle hiszti a balliberális oldalon. A magyar kormányfőt persze nem mindenki szapulta, a cseh miniszterelnök például kiállt mellette migrációs kérdésekben. 

Horthy-emléknap is volt a héten. Ezt a 444-nek nem annyira sikerült feldolgozni, s ezt Bayer Zsolt a lap orra alá is dörgölt. 

Lassan elkezdtünk készülni arra, hogy a napokban az Európai Parlament tárgyalja az úgynevezett Sargentini-jelentést, amely alaposan elmarasztalná hazánkat. Nem meglepő a politikusnőnak magyar súgói is voltak. A jelentés amúgy többek szerint egy igazi fércmű és ezt el is mondták a világnak. Persze az nem meglepő, hogy ennek a jelentésnek, még magyar támogatói is lesznek. A magyar miniszterelnök is ott lesz majd az ülésen, de az eddigi szokásokkal ellentétben csak hét percet beszélhet majd. 

Továbbra sem csillapodik a vita arról, hogy nyitva legyenek-e a boltok vasárnap. Most a kereskedők fordultak a kormányhoz a zárás érdekében. Olvasóink is szavaztak a kérdésben, s úgy tűnik, hogy nemcsak vasárnap lehet bevásárolni… Mindeközben kiderült, hogy a Fidesz egyre népszerűbb a fővárosban. Ennek jegyében sikerült szétrollkodni Dániel Péter Facebook oldalát is, így jár, aki akasztani szeretne. 

Az élet Németországban sem unalmas. Már csak azért sem, mert úgy tűnik, hogy az emberek rájöttek: Angela Merkel tévúton jár. Ennek is köszönhető, hogy a nyíltan migráns-ellenes AfD egyre népszerűbb a választók körében. 

A magyar gazdaság fejlődése megkérdőjelezhetetlen. Immár a faipar is jobban teljesít, amiről Cselényi Krisztina a Bútorszövetség főtitkára nyilatkozott nekünk. A gazdasági eredmények köszönhetően a béremelésekkel sem kell fukarkodnia a cégeknek. A fizetések rendezését a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) is támogatja, de a szervezet standja nem csak ezért volt népszerű a X. Pozsonyi Pikniken. 

A média világában sem volt unalmas az élet. A show-t az RTL vitte egy gyomorforgató műsorral, amivel kapcsolatban a csatorna közölte, hogy olyan volt, mint egy nyári híradó. 

A héten nagy veszteség érte a hazai színészvilágot: elhunyt Ádám Tamás, akit egy ország ismert meg a Família Kft. Szép Károlyaként. Szomorú hír volt, hogy távozott az élők sorából Burt Reynolds, aki több világsikerű filmben is szerepelt. 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/58170/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?