Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (szeptember 10-16.)

Ez a hét sem volt izgalmaktól mentes: forrtak az indulatok itthon és külföldön egyaránt. A Sargentini-jelentéstől volt hangos a sajtó és az EP, itthon egy afgán támadott meg egy fiatal lányt, Badacsonyban pedig elszabadult a pokol.

A hét elején a badacsonyi gyilkosság megrázó részleteivel kellet szembesülnünk, és azzal, hogy valamilyen oknál fogva sokan nem merik leírni az igazságot. Az Ez a tuti megtette. A szörnyű események itt még nem fejeződtek be, ugyanis jött a hír, hogy egy afgán férfi erőszakoskodott egy lánnyal Budapest belvárosában. Öröm a szörnyűségben, hogy az elkövetőt hamar elfogták Ausztriában – erről az Aktuális számolt be. És ha már migránshelyzet: a Wind of Change blog írta meg, hogy Salvini olasz belügyminiszter bekeményített; csaknem 200 migránst zavart haza.

A hét egyik legfontosabb híre a Sargentini-jelentéshez kapcsolódott, amiről és aminek következményeiről több blogunk is beszámolt. Kedden tartották a strasbourgi vitát, ahol Orbán Viktor is részt vett, illetve élőben is közvetítettük az elhangzottakat. A Sargentini-jelentést végül elfogadta az EP, amire a Billentyű blog is reagált, de a Leander blog is kifejtette álláspontját a jelentés megszavazása és az MSZP viszonylatában, ahogy ezt megtette az Aktuális blog is. A Csak egy mondat blog stílusosan egy mondatban fejtette ki a véleményét, a Leander pedig hosszan írt a fejleményekről, ahogy az Ez a tuti pedig Sargentini örömét fejtegette.

Természetesen Bayer Zsolt blogja, a Bádog blog sem hagyta szó nélkül a történteket; nyílt levelet intézett a Sargentini-jelentést szintén megszavazó Kurz kancellárhoz, illetve egy fontos szavazásra is felhívta a figyelmet, ahol (nem meglepő módon) csalás gyanúja áll fenn.

De jó hírek is jöttek a héten: az Aktuális számolt be a BKIK Ipari Tagozatának szárnyalásáról és jövőbeli terveiről, illetve Kada-Szabó Évát faggatta ki arról, hogy hogyan sikerült nemzetközileg elismert fodrászként befutnia.

A Filmszakadás blog pedig hírt adott arról, hogy készül egy hiánypótló alkotás Nándorfehérvár hőseiről, az épp nálunk forgató Schwarzenegger merre kirándul épp az országban, és hogy egy magyar alkotás nyerte a Diák-Oscart. És ha már Oscar: kiderült, hogy Nemes Jeles László Napszállta mozijával nevez Magyarország a jövőévi díjátadóra.

A Sport blog a világbajnok női öttusázóinkról adott hírt, míg a Startup blog hasznos tanácsokkal látja el a leendő vállalkozókat, az Eco pedig az idén tíz éves hazai médiaértékesítési piac meghatározó szereplőjéről, az ODEX Outdoor Expert Kft-ről emlékezett meg.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/58528/pics/15370804245432037_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?