Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (szeptember 17-23.)

Pintér M. Lajos

A feledhetetlen Sinkovits Imrére emlékeztünk, miközben érdeklődés hiányában megint elmaradt a kormánybuktatás, Márki-Zay Péter Lázár János haláláról ábrándozott, és megnyílt a Millenáris Startup Campus. Heti összefoglaló!

90 éve született Sinkovits Imre, a valaha élt egyik legnagyobb magyar színész. Egy ország ismeri őt a filmekből, a felvételekről, a szerencsésebbek pedig még láthatták a színpadon is. Nem volt olyan karakter, akit nem tudott hitelesen megformálni. Fia, Sinkovits-Vitay András segített a Blogstarnak abban, hogy megismerjük, milyen volt a Nemzet Színésze otthon mint férj és mint apa. Lázár Csabával felidéztük, hogyan forrt össze a művész tehetsége emberi tartásával és nemzeti öntudatával. Heti jó arcunk sem lehetett más, mint az isteni Sinkovits Imre, akinek a hangja valóban onnan, felülről érkezett.

Orbán Viktor és kormány az európai hadszíntéren folytatta küzdelmét Soros és seregei, Macron, Merkel és szabadcsapatai, valamint a brüsszeli bürokraták ellen. Úgy tűnik, immár a néppárti Manfred Weberre sem számíthatunk, aki Juncker helyére törtetve felfedezte migránssimogató énjét. A kabinet bejelentette, nem hagyja szó nélkül az Európai Parlament csalással felérő jogi trükközését, bíróságon megy neki a bevándorláspárti Sargentini-hazugsággyűjteménynek. Brüsszel újabb ördögi terve, hogy a nemzeti határvédelmi egységeket Frontex-zsoldosokra cserélje, ez azonban máris elbukni látszik a Visegrádi Négyek összezárásán.

Idehaza az őszödi böszme, Gyurcsány Ferenc meghirdette az Ellenállást, azaz a véget nem érő kormánybuktatást, ami azonban érdeklődés hiányában elmaradt. Deutsch Tamás kíméletlenül le is alázta a nemzeti elkúrót.

Ha már a demokratikus választásokon nem bírnak vele, az ezerszer bukott Dömsödi Gábor egyszerűen elzavarná Orbánt az országból, miközben a balliberálisok materialista keresztény főfarizeus kedvence, Márki-Zay Péter Lázár János erőszakos haláláról álmodozik, és hasonló eszközökkel számolná föl a Fideszt is. Szépen összejöttek az „európéer demokraták” szemkilövető Gyurcsánytól kezdve Dömsödin át a lámpavasas MZP-ig, a hazaáruló sort Ujhelyi-Újhülye zárta, akinek a fejére borult az éjjeli edény tartalma. Miközben ezek egymást szórakoztatták, a Jobbik nem is oly csendesen lassan megszűnik létezni, már 112. önkormányzati mandátumát veszítette el.

A szédült társaságot ezúttal Kövér László zavarta ki az erdőből: megüzente, nem hagyjuk, hogy a magyar társadalom erkölcsi többségét felmorzsolják és politikai kisebbségbe szorítsák – kiállunk a magyar és keresztény jövő mellett.

Hatalmas veszteség ért bennünket a héten, 77 éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok vívó.

Azért szerencsére jó hírek is akadtak, bőséggel! A Blogstar szerzője, Bátyi Zoltán, a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára kapta „Az év jogász írója” elismerést az Irodalmi Rádiótól, Hálózsák a felhőben című novellájáért. Kollégánk ezzel tavalyi sikere után duplázni tudott. Taroltak a magyar filmek is: Bogdán Árpád Genezis című alkotása a Fünf Seen Filmfesztivál fődíját vihette haza Dél-Németországból. Simonyi Balázs Ultra című, szupermaratonistákról szóló 2017-es dokumentumfilmje pedig nagydíjas lett Dél-Koreában a III. Uldzsui Hegyifilmfesztiválon.

Az sem kevésbé örömteli, hogy megnyílt Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb startup közösségi irodája, az 1,7 milliárd forintból felépült Millenáris Startup Campus.

Ha már itt tartunk, szétnézünk az ingatlanpiacon is, mégpedig Balla Ákos ingatlanszakértő, a Balla Ingatlan tulajdonos-ügyvezetője, a Budapesti Kereskedelmi és Ipari Kamara Ipari Tagozata tagja segítségével, aki szerint a csok nem hozta el a várt demográfiai robbanást, ingatlanpiaci szempontból mégis komoly előrelépést jelent. Határozott álláspontja, hogy nulla forintért senki számára nem biztosítható a lakhatás Magyarországon, ugyanakkor az államnak kötelessége a szociálisan rászoruló társadalmi réteget a piaci díj alatti bérleti lehetőséggel segíteni, ezért százezres állami bérlakásprogramot sürget.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/59201/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?