Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (október 15-21.)

Pintér M. Lajos

Ünnepelt és a jövőt tervezte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Lázár János belegyalogolt a dohányzók és a libsik lelkébe, visítoznak a hajléktalanvédők, hülyét csinált magából az ellenzék, Kárpátalján tombol a magyarellenesség.

Ez a hét a vállalkozások, a kereskedelem, az ipar és a főváros jegyében telt a Blogstaron. Több cikkben számoltunk be a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Kamarai Napok, az Ipar és Kereskedelem Napja, valamint a Taxi Expo rendezvénysorozat programjairól.

Nagyinterjúkkal készültünk a jeles alkalomra. Metál Zoltánnal, az Országos Taxiszövetség elnökével arról beszélgettünk, milyen károkat okoz az ágazatban a becsületes többségnek a tisztességtelen kisebbség. R. Törley Mária szobrászművész a BKIK első elnökéről vallott a Valero J. Antalról készített egyedülálló alkotása kapcsán. Zsabka Zsolt, a BKIK Ipari Tagozatának elnöke pedig a két legnagyobb tagozat összefogásában rejlő lehetőségeket és a kamara fiatalításának elkerülhetetlenségét elemezte.

A színes kavalkád kamaratörténeti konferenciával és kiállítással indult, felavatták Valero J. Antal mellszobrát. Alkalomhoz illő környezetben adták át a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2018. évi elismeréseit. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az Ipar és Kereskedelem Napján tartott nyitóbeszédében arról szólt, jövőkép nélkül nincs sikeres vállalkozás és ország, azaz az egyik legfontosabb feladat a kormányzati stratégiai tervezés. A feltörekvő nemzedékeket támogató BKIK együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetemmel a fiatal munkavállalók érdekében. Kicsit meglepőnek tűnhet, de az Agrármarketing Centrum is képviseltette magát az eseménysorozaton, és ha már így tett, nem is tétlenkedett. Az is kiderült, hogy a BKIK és az ÉVOSZ kompenzációs csomag létrehozását javasolja a kormánynak a 2019. december 31-én kivezetendő 5 százalékos lakásáfa megszűnése utáni időszakra.

A Taxis Expón jó híreket hallottunk: hamarosan befellegezhet a hiénáknak, hiszen szigorodnak a szabályok, komolyabb szankciók jöhetnek. A főváros és a kormány közösen lép fel azért, hogy tovább tisztítsa a taxipiacot, ez a turizmusra is jótékony hatással lehet majd. Ugyancsak örömteli, hogy az Ikarus vezetésével nemrég megbízott Tankó Zoltán, a BKIK Ipari Tagozatának alelnöke a gyár átvilágítása és Kínában folytatott tárgyalásai alapján jó esélyt lát a legendás márka fellendítésére, és ebben alternatív hajtású járművek is szerephez juthatnak.

Persze más, fontos események és hírek is borzolták a kedélyeket az elmúlt napokban. Lázár János, a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos például meglepő és komoly vitákat kiváltó bejelentéssel rukkolt elő: radikális javaslatcsomagot tesz le Orbán Viktor és kormánya asztalára. A célja a dohányzás teljes betiltása, Magyarország füst- és dohánymentessé tétele. Míg a dohányzók és a liberálisok füstölögnek, addig a hajléktalantörvény kapcsán is tombolnak az álszentek: sajnálkoznak, dühöngenek, köpködnek, pocskondiáznak, mert tilos életvitelszerűen élni az utcán. Tegyék csak, végre rend és tisztaság lesz nagyvárosainkban.

Az ellenzék megint hülyét csinált magából, ezúttal Demeter Márta, az LMP új társelnöke és Sneider Tamás Jobbik-vezér járt az élen. Az MSZP-ből az LMP-be átlépett hivatásos főgonosz képén talán még a rinocéroszénál is vastagabb a bőr: a bezöldült exkomcsi lelki szemei előtt szaros pelenkák ezrei röpködtek. Annyira megirigyelte a szaros pelenkát, hogy a fejére is húzták. A Jobbik első embere bebizonyította, ő az abszolút politikai hülye tökéletes mintapéldája, meg is kapta a magáét (volt) híveitől, hogy a véresszájú Gurmai Zita ballibes fiacskájával akarja együtt ünnepelni az 56-os forradalom évfordulóját.

Határainkon túl a V4-ek és Ausztria közösen intettek be a migrációpárti Brüsszelnek. Kíméletlenül legyalázta az egyik legnépszerűbb holland politikus Sargentinit és jelentését: Geert Wilders, Hollandia második legnagyobb pártjának, a Szabadságpártnak a vezetője szerint az anyagnak éppenséggel a kukában a helye. Ezzel egyetértünk, azt viszont nem tudjuk eléggé elítélni, hogy Kárpátalján magyarellenes óriásplakátokkal fokozódik a nemzettársainkkal szembeni uszítás.

A (hét) végére pedig egy fantasztikus magyar siker: az Örök tél Berlinben az év Legjobb Európai Tévéfilmje díjat nyerte el Prix Europa filmes és tévés seregszemlén.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/62467/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,BKIK,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?