Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (október 22-28.)

Ragnar Volarus

Újabb mozgalmas hétnek érkeztünk a végére. Nemzeti ünnep, kincsek a Dunában, sportsikerek, levélbombák, szépség és stílus, Oscar esély, plusz néhány egyéb érdekesség.

A héten október 23-a volt a fő esemény, és a Miniszterelnök beszéde, amit többen kiveséztek, de ellenzéki oldalon egészen másba kötöttek bele az ünnep kapcsán. Az ukrán nyelvtörvény folyamatosan károsan hat a vérnyomásunkra, ám ha megnyugvásra vágyunk, nézzük meg Magyarország új imázsfilmjét, rögtön helyre billen a lelki egyensúlyunk. Nem kimondottan jó hír ellenben, hogy nagyon alacsony a Duna vízszintje, ám ennek köszönhetően csodás kincsek kerültek elő. És Jancsika időutazó is megírta negyedik levelét a Magyar Nemzeti Filmalapot felügyelő bácsinak.

Még mindig sok szó esett a lakástakarék és a lakásáfa ügyről is, ahogyan újra az egyik legtöbbször emlegetett szó lett a CSOK.

A héten Budapesten zajlik/zajlott a birkózó világbajnokság, ahol a döcögős kezdés után rákapcsoltak sportolóink. Emiatt nem is véletlen, hogy egyikőjük lett a heti jó arc.

Külföldön a levélbomba volt a hét leggyakrabban elhangzó szava. Elsőként Soros György, majd néhány korábbi elnök is kapott ilyen küldeményt, majd még Robert de Nironak is postáztak egyet. A levélbombák kapcsán persze rögtön megírták, hogy ki tehet az egészről. A horvát-bosnyák határon is forrt a levegő, van akinek pedig olyan hullott a kertjébe a levegőből, amire egyáltalán nem számított.

Szokás szerint a héten is elgurult néhány gyógyszer. Mondhatnánk a szokásos, elvégre a Hadházy Ákos és Márki-Zay Péter duótól és Junckertől sem idegen az efféle viselkedés. Gunnar Hökmark EU-s képviselő nevét viszont még csak tanuljuk, de gyorsan igyekszik behozni a lemaradását.   

A gazdasági életben csendesebb napokon vagyunk túl, de azért akadt botrány, és szerencsére jó hír is, utóbbi ráadásul itthonról. Ha már botrányról esik szó, nem mehetünk el szó nélkül a Tesla és a BMW e heti „teljesítménye” mellett sem.

Most hétvégén a Hungexpora kilátogatók sok mindent megtudhattak a szépségről és a stílusról is. A filmvilág ellenben nem csak a hét utolsó napjain szolgált nekünk érdekes hírekkel. Többek közt kiderült, hogy Johnny Depp nélkül folytatódhat a Karib-tenger kalózai franchise, ennél jobb hír, hogy hatodszor is együtt dolgozik majd Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio. Az sem keserített el minket, hogy Oscar esélyes animációs filmünk van, és Luxemburgot is meghódította a magyar diplomafilm.

Kultúrvilág blogunk is pezsgett az elmúlt napokban. Sajnos szomorú apropóból is, hiszen elhunyt Bőzsöny Ferenc, a Magyar Rádió legendás hangja. A 2014-ben indult Entrée névre keresztelt program idén a nemzetközi porondra is kilépett, valaki pedig majdnem meglépett a Magna Carta egyik példányával a salisbury-i székesegyházból.

Címkék: 2018
https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/62952/pics/lead_800x600.jpg
2018
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?