Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (december 3-9.)

Ez a hét sem telt el izgalmak nélkül. Párizs lángokban, kiderült, ki lesz Merkel utódja Németországban, a CEU költözik Bécse, tüntetések, lemondások és nemzetközi sikerek itthon. Heti összefoglaló.

A román nemzeti ünnep utózöngéi erre a hétre is kihatottak, amit nem hagyott szó nélkül a Görbe tükör blog, és természetesen Bayer Zsolt blogja, a Bádog sem. Az Ez a tuti pedig a románok sértettségéről számolt be és tovább ment a komplexusos hiszti is, és nem hagyta szó nélkül a hétvégi budapesti tüntetést , illetve az azzal kapcsolatos hazugságokat sem.

Hétfőn jött a hír, hogy a CEU Bécsbe költözik. A Csak egy mondat a CEU kegyelemdöféséről írt, Bayer Zsolt is folytatta 888-as egyetemi cikkezését, valamint a héten könyvbemutatója is volt, a Leander blogban pedig hosszabban fejtegetést olvashattunk, ahol szóba jött a jobbikos Szávay István zsidózása is, amit miatt gyorsan le is mondott mandátumáról. Erről az Aktuális blog írt.

Dübörög a Liget Projekt, melynek keretén belül épül a Néprajzi Múzeum is, és a héten nagy figyelmet kapott az épület, ugyanis megkapta az Európa legjobb középületének járó díjat, ezután nemsokkal pedig már a világ legjobb középületének járó díjat is bezsebelte, amiről a Kultúrvilág számolt be.

És ha már kultúra, akkor zene: új sorozat indult el a Kultúrvilágon, ami fiatal tehetségeket mutat be. A héten Balogh Máté zeneszerzővel, Horváth Benedek és Demény Balázs zongoristával, Könyves-Tóth Mihály trombitással, Dolfin Benedek zenésszel és Kovács Gergely zongoristával ismerkedhettünk meg.

 A sportban sem teltek el unalmasan a napok a Sport és Forma-1 blogoktól megtudtuk, hogy Magyarország rendezheti a 2023-as atlétikai vb-t, Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya világkupán aranyérmes lett és végre valami új információ is kiderült Schumacher állapotáról. Az Eco blog a növekvő GDP-ről írt, az Aktuális pedig a kistelepülések felzárkóztatásáról számolt be, viszont egy szomorú hír is érkezett a héten, meghalt Hirt István Fideszes képviselő.

Külföldön forr a levegő: hetek óta tartanak a tüntetések és csapnak össze a rendőrök a tömeggel Párizsban, Macron lemondását követelik, amihez Salvininek is volt pár szava, Németországban pedig minden szem Merkelre és utódjára szegeződött, amiről az Almafröccs is.

A zene- és a fimvilágban sem tétlenkedtek: az alkohol konzerváló hatásának köszönhetően meg sem mondanánk, hogy Ozzy Osbourne most töltötte be a hetvenet, amiről a Zene füleidnek blog sem feledkezett meg, a Filmszakadás pedig a díjszezon közeledtével a Golden Globe- esélyesekről írt, és arról, hogy bár még csak több hónap múlva lesz az Oscar-gála, de már most megy a balhé Kevin Hart körül, aki kénytelen volt egyből lemondani a hoppmesteri feladatot homofób beszólásai miatt. De hogy jó hír is legyen: újabb nemzetközi sikert ért el egy magyar alkotás, ezúttal a Remélem legközelebb sikerül meghalnod cím film nyert Tallinnban, valamint Pozsgai Zsolt reformációról szóló alkotása is győzött Monacóban.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/66044/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?