Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (december 10-16.)

Ez a hét sem telt el indulatok és emlékezetes események nélkül. Az elmúlt pár nap leginkább a parlamenti balhékról, a dühös ellenzékről és a tüntetésekről szólt. Heti összefoglaló.

A hét elején máris pörögtek az események: Komjáthi Imre tüntetéses sérüléséről esett szó, amiről meg is emlékezett az Ez a tuti blog, és a Csak egy mondat blog sem hagyta szó nélkül; Toroczkai László véleményét közölte is az esetről. Bayer Zsolt is visszaszólt a Bádog blogon az indexes Sixx-nek aki próbálta lehúzni a publicistát.

A balhék sora folytatódott a Parlamentben, ahol az ellenzék nem bírt magával, a hiszti ment, a javaslat nem jött, megpróbálták megakadályozni az Országgyűlés munkáját, viszont a parlament így is megszavazta a munka törvénykönyvének módosítását, ami miatt tüntetés alakult ki Budapesten - majd napokig folytatták,  és kicsit szánkóztak is -, ahol a rendőrök keményen állták a sarat, Bayer Zsolt pedig az események kapcsán a múltba nyúlt vissza. Hadházy Ákos meg hülyét csinált magából és a véleményalkotásban természetesen a Leander is kivette a részét, a Bírósági ügyekben pedig arról írtak, hogy kiengedték a börtönből Czeglédy Csabát.

Külföldön is forrtak az indulatok. A szomszédban, Marosvásárhelyen trágár szöveggel gyalázták a magyarokat, viszont a Verecke blog megírta a jó hírt, miszerint a kárpátaljai magyarságért kiáll az EP. Távolabb, Párizsban pedig folytatta a tüntetést az elégedetlen tömeg, amiről az Aktuális írt, valamint arról, hogy elfogadták az ENSZ globális migrációs megállapodását Marokkóban és hogy megint nem telt el úgy karácsony, hogy ne lett volna támadás: ezúttal Strasbourgban volt lövöldözés, a támadót nem sokkal később le is lőtték. Németországban sem volt valami kellemes a hangulat a héten: az Almafröccs számolt be arról, hogy migránsok törtek-zúztak Bambergben.

A héten az Év Vállalkozója díjban részesült Zsabka Zsolt, akivel interjú is készült. A sport terén már-már megszokottá válik, hogy minden, ami úszás, az Hosszú Katinka, és most sem volt másként, a Kultúrvilágon olvashattunk arról, hogy elhunyt Kósa Ferenc rendező, a blog megemlékezett Szozsenyicinről, illetve folytatta a fiatal tehetségeket bemutató blokkját, ezúttal Tomasz Máté Milánt, Pataki Bencét és Rajna Martint ismertük meg, valamint a Filmszakadás adott hírt arról a megható videóról, amiben Catherine Zeta-Jones köszönti fel a már 102 (!) éves Kirk Douglast.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/66372/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?