Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (december 17-23.)

Pintér M. Lajos

A komplett bohócellenzék benne volt a tévében, az MTVA-s viccforradalom felrobbantotta az internetet. Megszületett az újabb Bukás-paródia, mozgalom indult Kunhalmi ajtóbemutatója és Hadházy pókemberkedése kapcsán, Varju kimaxolta az egészségügyi csodát, Bangóné kurvára szétégett. Áder János a végén mindenkit jól megszívatott.

A hét elején csúcsra járatta a színészkedést a kutyaütő ellenzéki gyülekezet. Az egész díszes társaság benne volt a (köz)tévében – persze csak képletesen –, majd jól eljátszogattak néhány ezer (száz) erőszakos tüntikéző forradalmi tüzével.

A bohócbrigád bénázása végül nemcsak a Blogstar szerzőit ihlette meg, de a komplett internetet felrobbantotta. Nehéz választani a Citrom-díjas produkciók és hakmimesterek között: a pocakos Hadházy Ákos elcseszett Pókember-imitációja, bogárszerű ócska színjátéka, a ripacs Szél Bernadett hisztis jajveszékelése, az antiszínésznő Kunhalmi Ágnes új mozgalmat életre hívó ajtónagyjelenete, a Gyurcsány-pótlék Varju László morbid mentőkocsikázása egymást múlta felül (pontosabban alul). Sorosista képzavarral élve (Primkóné) Bangóné Borbély Ildikó fújta fel a habot a tortára „kurva erős” lebukásával.

Görbe tükrünk nagyon dulva leleplező videóval rukkolt elő, a Bádog pedig hozta a legeslegújabb hitleri Bukás-paródiát a szörnyen megviselt, vízfejű Szanyi kapitánnyal. Leandernek Kalmár Tibor A nagy nevettetők című könyvét juttatta eszébe a szánalmas ingyencirkusz. Az ellenzék(iek) súlyos sérüléseihez képest eltörpül, mégis megírtuk: több millió forintnyi kár keletkezett a randalírozások nyomán az Országház épületében és a Kossuth Lajos téren...

A nemzetközi hátszelet mutatja, hogy a viccforradalomba még az isiászos Juncker is beleugatott, aki megpróbálta lesimicskázni a magyar miniszterelnököt. Papp Lajos professzor neki (is) üzente: a magyarság nem tűri az erőszakos betolakodókat.

Áder János végül kézbe vette a karmesteri pálcát: jó erdészként mindenkit kizavart az erdőből, aláírta ugyanis a munka törvénykönyvének módosítását (ennek ürügyén megy a hepaj másfél hete). Az államfő ezzel alaposan megszívatta a kamuból fetrengő tüntibrigádot.

A Jobbik a Hír TV-be is befurakodott, de siralmas akciója csak azt bizonyította, az egykor „melegező”, „zsidózó” pártból mára őrültek gyülekezete lett. A Jobbik-logó nélküli jobbikos vásárhelyi celeb polgi, Márki-Zay Péter a materialista kereszténység jegyében Orbán Viktor felkötéséről ábrándozott, a bíróság jól meg is büntette a csúsztatógépet, egy hét alatt három papírt kapott arról, hogy notórius hazudozó.

Arról is beszámoltunk, hogy mobillal parkolni Budapesten is olcsóbb, gyorsabb és egyszerűbb. Veszprém megünnepelte az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet, egy elszánt háziorvos harcot indított az elavult igazolási rendszer ellen. Demeter Szilárd írót bízták meg a Petőfi Irodalmi Múzeum ideiglenes főigazgatói tisztségével, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarát pedig Nagy Elek irányíthatja a következő elnökválasztásig. A BKIK Kézműves Tagozata ettől függetlenül is gőzerővel teszi a dolgát László Sándor irányításával, és nem csak a különleges szakmákért.

Filmes fronton örömhír, hogy Tóth Barnabás Susotázs című rövidfilmje bekerült az Oscar-díjra jelöltek szűkített listájára, és újra itt a Nagy Magyar Filmteszt is! Legalább ekkora durranás, hogy karácsonyra feltámadt poraiból gyermekkorunk kedvenc csokija, a Piros Mogyorós.

A Zoom.hu-tól viszont elköszönhetünk az ünnepek után, befuccsolt ugyanis Tarjányi Péter médiaprojektje. A napokban elhunyt Grendel Lajos író sokkal jobban fog hiányozni...

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/66684/pics/lead_800x600.png
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?