Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (december 24-30.)

Pintér M. Lajos

Lázár János két mondatával letisztázta 2018-at, miközben Szél Bernadettet a bejglisütés is komoly dilemma elé állította, az isiászos Juncker pedig világháborút vizionált. Pokolgépes robbantás és földrengés is színesítette karácsony hetét.

A karácsony szent hete sem telt nyugalomban Európában, illetve Magyarországon, szóval volt miről írni a Blogstaron. Athénban pokolgép robbant, Szicíliát földrengés rázta meg, Izraelben pedig felbomlott a kormány. Még szerencse, hogy legalább Ukrajnában véget ért a hadiállapot.

Az isiászos Junckert ez sem nyugtatta meg, világháborút vizionált ugyanis egy interjúban, ahol (rossz) szokásához híven Orbán Viktorba is belerúgott. A magyar kormányfő persze nem törődik az örökös delíriumban leledző luxemburgival, honi támogatóihoz fordul egy levélben, melyben a 2019-es EP-választás tétjét elemzi. Értsd: Európa vagy az európaiaké marad, vagy bevándorlókontinenssé válik.

Ha már itt tartunk, szakértők rámutattak: sohasem volt olyan erős a terrorfenyegetettség az öreg kontinensen, mint manapság – ami szorosan összefügg a migrációval.

Miközben 149 ezer forintra emelkedik a minimálbér a jövő évtől, idehaza Juncker elvtársai, a sorosista (média)keretlegények estek neki Orbánnak, ezúttal a Várba költözés ürügyén. A Jobbik elkúrt évén még Risitas is halálra röhögte magát, a bukott zöld miniszterelnök-jelölt, Szél Bernadett a bejglisütés elől is kirohant, mint Zrínyi, Lázár János viszont két frappáns mondatával helyretette a komplett ellenzéket és az egész óesztendőt. A volt kancelláriaminiszter szerintünk nagy dobásra készül, de majd meglátjuk 2019 májusa után!

Elveszítettük Stanko Poklepovicot, az FTC futballistáinak korábbi mesterét és Kun Zsuzsa balettművésznőt. Örömhír viszont, hogy munkássága előtt tisztelegve Törőcsik Mari Házzá alakítja a kormány a színművész szülőházát a Heves megyei Pélyen. A Blogstar nemcsak őt köszöntötte: színes összeállítással készültünk a francia ikon, Gérard Depardieu 70. születésnapjára is – sőt: a Rubint Réka-féle újévi fogadalomról is lerántottuk a leplet.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/66950/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?