Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (december 31-január 6.)

Az év első hetében sem unatkozhattunk, szilveszter után még mindig az Orbán-fóbia uralkodik egyeseknél, magyarellenesség a románoknál, és ezekben a napokban sem maradtunk tüntetés nélkül. Heti összefoglaló.

Az évet a már megszokott elnöki köszöntő nyitotta, ahol Áder János a magyarságunk, hagyományaink és jövőképünk fontosságát emelte ki, erről részletesen be is számolt az Aktuális blog.

Még a decemberi tüntetéshullámra és az Orbán-elleneségre reagálva Bayer Zsolt a Bádog blogon közölt egy nagyon frappáns verset,  maradva az ellenségeskedésnél; a Leander blog írta meg, hogy Juncker megint „tolt egy Sas-kabarét”, és Gyurcsány lázítását sem hagyta szó nélkül, és ha már ellenséges hangnemről van szó, akkor nem kell messzire mennünk, ugyanis Romániában egy magyarellenes, gyanúsan koncepciós ítélet miatt szólalt fel Bajkai István országgyűlési képviselő.  Erről az Aktuálisban olvashattunk.

A szilveszter sajnos nemcsak a buliról, hanem az erőszakról is szólt. A Wind of Change számolt be arról, hogy az óév utolsó óráiban Manchesterben egy késeléses támadásban hárman megsérültek, köztük egy rendőr. És nálunk sem volt teljes a béke, ugyanis egy afgán menekült bántalmazott egy párt Budapesten, a Keleti pályaudvarnál illetve járókelőkre támadtak egy bajor kisvárosban.

Az ellenzékiek tünetéshulláma folytatódott, országos sztrájkot jelentettek be, akik közös ellenállást szeveznek, a Tűzfalcsoport pedig civilnek álcázott Soros-szervezetekről írt, de sok mosolygást is okozott a társaság, amiről a Görbe tükör állított össze is jó kis anyagot, Bayer Zsolt osztálytablót készített, és az Ez a tuti sem hagyta szó nélkül az elégedetlenkedők akcióit.

De hogy jó hír is legyen így év elején: a Bal lator írta meg, hogy idén januártól nő a garantált bérminimum és minimálbér, illetve köszöntötték az év első újszülöttjeit is, valamint a kultúra területén sem tétlenkedtek: szomorú hírt közölt a Zene füleidnek, ugyanis Akkezdet Phiai húsz év után bejelentette feloszlását, a Kultúrvilág pedig megírta, hogy ujjászületik a budavári lovarda és itthon is megcsodálhatjuk Munkácsy eddig be nem mutatott munkáit. Nem utolsó sorban a Heti jó arc a 80 éves Korda Györgyöt köszöntötte a héten.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/67197/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?