Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (január 21-27.)

Pintér M. Lajos

A száz éve elhunyt költőóriásra, Ady Endrére emlékeztünk, és felidéztük a rendszerváltozás utáni Magyarország legbrutálisabb gyilkosságát. Megünnepeltük a magyar kultúra napját, és elsirattuk a honi kézilabdázást. Kiderítettük, hogy Gyurcsány is Blanka, papírt mutattunk a DK politikai agyalágyultságáról, és levadásztuk KariGerit, az elszabadult hajóágyút.

A magyar kultúra jegyében telt ez a hét a Blogstaron. Megünnepeltük a magyar kultúra napját, és megemlékeztünk a száz évvel ezelőtt elhunyt költőóriásról, Ady Endréről. Heti jó arcnak is a 20. század és minden idők egyik legnagyobb magyar lírikusát választottuk.

Egy másik sötét évfordulót is felidéztünk: negyed évszázaddal ezelőtt történt a rendszerváltozás utáni Magyarország egyik legszörnyűbb bűnténye, a szegedi Z. Nagy család lemészárlása. Magyar noir blogunk hatrészes sorozatban keresi a választ a történtekre, bemutatva a hírhedt gyilkológépet, Magda Marinkót.

A magyar férfi kézilabda-válogatott és az egész honi kézilabdázás is halálos sebet kapott a világbajnokságon, persze minőségi alapanyag nélkül a legjobb szakácsok sem tudnak Michelin-csillagos ételeket főzni. Szerencsére akadtak örömteli hírek is a sport világában, Babos Timi egy lépésre volt a címvédéstől Ausztráliában, Nagy Adrienn révén Grand Slam-győztes juniorral is büszkélkedhetünk, Fa Nándort pedig a halhatatlanok közé avatták.

Bayer Zsolt is készülhet a sportolásra, nem lesz ugyanis kis meló behajítania az ötforintosokkal teli zsákot Hadházy „Büdös Bogár” Ákos kertjébe. A nézők és az olvasók mindenesetre már összegyűjtötték az érméket a népszerű publicistának, aki a héten kiderítette, hogy Gyurcsány is Nagy Blanka, miután a Jobbik-vezér hites felesége karlendítéssel utat mutatott.

A DK a Délvidéken is házhoz ment a lószerszámért, rendőrségi papírt szereztek politikai agyalágyultságukról. Karácsony Gergely – most éppen – főpolgármester akar lenni, idiotizmusok tárházával robbantotta be kampányát, nem zavarja, hogy az ellenzékiek között sem ő a legnépszerűbb jelölt. Orbán Viktort Brüsszelben akarta megalázni a sorosisták kifutó modellje, de elegánsan elhajolt előle, Trump pedig átvágta a kormányzati leállás gordiuszi csomóját a tengerentúlon.

A BKIK Ipari Tagozatának elnöke jeles közgazdászok és gazdaságpolitikusok társaságában vitatta meg a 2019-2030-as időszakra vonatkozó kormányzati elképzeléseket – célkeresztben a honi kkv-k fejlesztése! Magyarországot belepte a , majd ónos esővel lendült támadásba a tél, de ennél is jobban bosszankodtunk a román bíróság újabb, a nemzetünket sújtó, rasszista döntésén.

Elveszítettük Bezsenyi Mihályt, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóját és Uri István színművészt is. Megírtuk, hogy Andy Vajna filmproducert, kormánybiztost a budapesti Fiumei úti temetőben helyezik végső nyugalomra, és azon is szomorkodtunk, hogy az idén magyar film nélkül zajlik majd az Oscar-gála.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/68144/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?