Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (február 4-10.)

A baloldal röhejes ámokfutása, a foci gyásza, a Liget (sz)épülése, olasz-francia ellentét és újabb hollywoodi balhé. Mozgalmas hét volt ez is.

A belpolitika területén a héten többek között az előválasztások voltak a főszereplők,  a vörösiszapperben döntés született, a kedélyeket pedig a baloldal borzolta: Karácsony Gergelyt megszédítette a siker, erről az Ez a tuti írt, valamint nem lehet kihagyni Horváth Csabát, aki pedig hiába halmozott kudarcot kudarcra, bizony ő valahogy sosem hagyja abba. Ahogy Vadai Ágnes sem, aki hol lát, hol nem lát erőszakot, épp ahogy érdeke megkívánja. Ezeket a Leander sem hagyta szó nélkül.

A héten Czeglédy Csaba is terítéken volt: vádat emeltek húsz társa ellen, a Bal lator blog pedig kifejtette, hogy Gyurcsányék és Kunhalmiék miképp falaznak még a mai napig is a volt szombathelyi önkormányzati képviselőnek.

És ha már Gyurcsány: a Demagóg számolt be arról, hogy a baloldali holland politikus, Timmermans is a gyurcsányista logikát követi: azt hiszi, hogy orbánozással szavazatokat lehet szerezni. Nyugat-Európában tovább forr a levegő: diplomáciai háború alakult ki Olaszország és Franciaország között – erről az Aktuális írt.

A hétfő hajnal az amerikai foci, azaz az NFL döntőjével nyitott, aminek leginkább a New England Patriots szurkolói örülhettek, viszont az európai futball gyászolt; a héten bebizonyosodott, hogy Emiliano Sala repülőgép-balesetben meghalt.

Kellemetlen szituáció alakult ki Repülős Gizi halálának kapcsán: a hír már elterjedt a médiában, majd mindenhonnan levették, később viszont bebizonyosodott, hogy az idős hölgy 92 éves korában meghalt.

A budapestiek döntöttek, Tarlós István pedig lépett: nem lesz idén Red Bull Air Race, ahogy Music FM sem.

Viszont hogy a jó hírek se maradjanak ki: a European Best Destinations szavazásán Budapestet választották a legjobb európai úti célnak, a Liget Projekt keretén belül Magyarország legnagyobb játszótere épül a gyerekek legnagyobb örömére, illetve új köntösben megnyílt a legendás Metro Klub is és nem utolsó sorban Urmai Gabriella második könyve is a héten jelent meg, ennek apropójából pedig beszélt egy kicsit erről a Blogstarnak is.

Hollywoodban szokás szerint áll a bál, a héten pedig elég erős volt a mezőny e téren: Liam Neesont támadja most a fél filmipar egy balul elsült nyilatkozatának köszönhetően, a Bohém rapszódia rendezője pedofilügyei miatt egyre kegyvesztettebb lesz, ahogy Woody Allen is, aki most emiatt perel.

 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/68699/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?