Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (február 11-17.)

Orbán Viktor évértékelőjétől volt hangos a belpolitikai színtér, amit az ellenzék sem hagyott szó nélkül. Külföldön Merkel egyre jobban csúszik lefelé, míg Salvini erősödik, Timmermans Magyarországra érkezett, a hazai sport- és kulturális életben sikerek, míg a közelgő Oscar-gála körül balhék vannak. Heti összefoglaló.

Orbán Viktor egy héttel ezelőtti évértékelője nagy visszhangot kapott külföldön és itthon is mindkét oldalról: míg pár hónap múlva jön is a bővített CSOK, addig az ellenzék nem bírt magával, és érvek nélkül hangoskodtak, Gyurcsány Ferenc lázadást kiáltott, Gréczy Zsolt tüntetést szervezett, a HVG pedig máris elkezdte listázni a négy gyereket nevelő kormánypártiakat és természetesen Vadai Ágnes sem kímélte a miniszterelnököt.

Az ellenzéki oldalról viszont egyre kínosabb hírek jönnek: Demeter Mártáról kiderült, hogy nemzetbiztonsági kockázatott jelent, a baloldal egyre közelebb kerül a Jobbikhoz, Kunhalmi Ágnes pedig a bíroságon koppant nagyot.

Merkel egyre jobban csúszik lefelé, aki a migránsokban látná a jövőt, míg Szijjártó Péter kijelentette, hogy a bevándorlók helyett a család a legfontosabb, eközben pedig Bayer Zsolt közzétette, hogyan emlékeztek meg a migránsok áldozatairól Berlinben. Merkellel ellentétben Salvini viszont egyre erősödik. Timmermans most sem fogta vissza magát, Magyarországra érkezett és bőszen bölcselkedett, az ATV-ben meg szorgosan nyilatkozott.

Amerikában egy gyári munkás ölt, itthon pedig fegyverrel szökött meg egy rab a fővárosban, akit hamar el is kaptak.

A média világában is zajlottak az események: megvan a TV2 új elnöke, az Echo TV gyorsan rendet teremtett, viszont egyre nagyobb a balhé a rövidített Oscar-gálával kapcsolatban, ami végül lehet, hogy megoldódni látszik.  

A magyar kulturális élet gyászolt, ugyanis elhunyt Tandori Dezső, de jó hírekből sem volt hiány: Rasovszky Kristóf lett Európa legjobbja a nyíltvízi úszók között, átadták a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat, és Komlós Jucira is megemlékeztek Budapesten.

 

 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/68999/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?