Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (február 18-24.)

Pintér M. Lajos

Az ellenzék hatalmas öngólokkal indította az Országgyűlés tavaszi ülésszakát, a szocialista hölgykoszorú helyesírási hibáival ellopta a show-t, de a balliberális főpolgármester-jelölt is újrakezdhetné az általánost. A románok közben a magyarellenesség mellett a hülyeséget is kimaxolták.

Megkezdődött az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, de az érdemi munka helyett a pancserellenzék bénázásáról szóltak a hírek. Esztergomi Suzuki-túrájukkal magukat szívatták meg az önjelölt kormánybuktatók, de Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó ezt a műbalhét is „megfolytotta”, már amennyiben durva helyesírási hibájukkal ellopták a show-t. Karácsony Gergely balliberális főpolgármester-jelölt sem akart lemaradni, gyorsan meg is bukott az alsó tagozatos helyesírási vizsgán.

A bohóckodó álbohócokat jól kiröhögte a net népe, majd Kövér László házelnök tette helyre technikai KO-val, végül Tarlós István főpolgármester focizta le a pályáról. A már csak romokban létező MSZP újabb magyarellenes kampányával mélyítette sírgödrét, és kiderült, kommunista elődei még a „Bálint gazda” brandet is úgy lopták. Ebben a helyzetben Bayer Zsoltnak már nem is kellett karaktergyilkosságot elkövetnie Ujhelyi Istvánnal szemben, tekintve, hogy a brüsszelita szoci esetében nincs mit meggyilkolni...

A (fontolva) „haladó” ellenzéknek amúgy sikerült egy félmondattal eltörölnie a hazai sajtószabadságot, ami mellett még az a részsikerül is eltörpült, hogy Mengyi Roland volt fideszes képviselőt első fokon három év szabadságvesztésre ítélték. Az EU összes kritikája ellenére ezek szerint mégiscsak működik a magyar jogállamiság...

Az unió soros vezetői amúgy a héten struccpolitikus továbbképzésen vettek részt. Orbán Viktor miniszterelnök leleplezte a brüsszeli bürokraták globális, a nemzetállamokat megsemmisíteni igyekvő asztalfiók-terveit, és úgy helybenhagyta Juncker bizottsági elnököt, hogy mostantól már nemcsak az isiászával kell megküzdeni, hanem a tyúkszemfájdalmával is.

Romániában továbbra is tombol a centenáriumi őrület. Miközben Kolozsváron szinte minden magyar feliratért pereskedni kell, keleti szomszédaink fejükbe vették, a román volt az első nyelv, amin őseink megszólaltak.

Persze szerencsére értékesebb hírekben is gazdagnak bizonyultak a mögöttünk hagyott napok. Tisztelegtünk Magyarország első téli olimpiai aranyérmének egyéves évfordulóján, és meghallgattuk az új slágert, melyet a MOL-Pick Szeged átlövőjéről szereztek. Büszkén jelentettük, hogy az áprilisi Magyar Filmhétre rekordszámú alkotást neveztek, Móricz Zsigmond egykori lakóhelyén, Leányfalun pedig interaktív kiállítás nyílt az író tiszteletére. Hamarosan érkezik a mozikba a Piedone nyomában című portréfilm kibővített változata, amely Bud Spencer kalandos életét mutatja be. Ennél is hamarabb köszönt ránk az Oscár-gála éjszakája, melyre Szabó István filmrendező portréjával hangoltunk.

A héten elveszítettük Fésűs Éva Kossuth-díjas írónőt, Kautzky József Jászai Mari-díjas színművészt és Karl Lagerfeldet, a világ egyik leghíresebb divattervezőjét.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/69298/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?