Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (április 8-14.)

Pintér M. Lajos

Puzsér szétrúgta az összefogást, Gyurcsányné pörgette nemzetellenes kampányát, Tóth Bertalan börtönnel riogatott, Fegyőr mindenkit elárult. A magyar himnuszt az eszetlen gyűlölködés sem tudta legyőzni. Gyönyörű sport- és kulturális sikerekkel hangoltunk a húsvétra.

Egy humorista írta az ellenzéki szerencsétlenkedés legújabb fejezetét. Az LMP-s, jobbikos, önjelölt Budapest-foglaló Puzsér Róbert robbantotta be a hetet, midőn felborította az előválasztós összefogás asztalát. Az újabb kávéját kirendelő Tarlós István főpolgármester gyorsan meg is találta az új Falus Ferencet a hideg vizes vödröt rohamtempóban a feje fölé emelgető KariGeri személyében. Ha így folytatja a Fidesz-ellen, ebből megint csak összefosás lesz.

A nemzeti elkúró hites neje, Gyurcsányné előbb behisztizett a nevén (Gyurcsányné), majd folytatta nemzetellenes kampányát. A színtelen-szagtalan szoci vezér, Tóth Berci börtönnel fenyegette meg a kormánypártiakat, elvtársnője, a bárgyún bégető Bangóné lement (négylábú) birkába. Az olimpiagyilkos Fegyőr is megpróbálta megragadni a momentumot, akadt, akinek aláfeküdt, másokat meg jól elárult. A balliberális brancs bénázásának biztosítéka, hogy (mellék)szereplői továbbra is az őszödi böszme hátsójából lógnak ki.

Orbán Viktor persze nem kapkod legyek után, nem véletlen, hogy a magyar miniszterelnököt szívesen látná Európa élén a körvonalazódó nemzeti radikális tömb. Mindeközben elemi erővel zengett a magyar himnusz Dunaszerdahelyen – innen üzenjük: senkinek sem fogja tudni betiltani! Nem véletlen, hogy a szlovák elnök is bedobta a rapid hátraarcot.

Magyarellenes incidensekből sajnos a héten sem volt hiány, a románok megüzenték, sem a pápa, sem a pápalátogatás, sem Csíksomlyó nem a miénk. Öröm az ürömben, hogy a magyargyűlölő exállamfő, Iliescu bíróság elé állhat 89-es mocsokságaiért. Hogy milyen ítélet születik majd, az viszont legalább olyan nagy kérdés, minthogy a rugalmasan halasztódó Brexit-folyamatnak vége lesz-e egyszer úgy istenigazából...

No de mit nekünk az EU töketlenkedése, mikor idehaza csaknem 2500 település számolhat a falusi csokkal, a Mol Nyrt. éves közgyűlése pedig gyönyörű szép részvényenkénti osztalékot szavazott meg a tavalyi eredmény után!

Ha már a sikereknél tartunk, egy sor fantasztikus magyar sport- és kulturális eredményről számolhattunk be. Megírtuk, 2020-ban Budapestről startolhat a világ egyik legnagyobb és legrangosabb kerékpárversenye, a Giro d'Italia, Barka Emese megszerezte a magyar birkózósport történetének első női Európa-bajnoki címét, az Aranycsapat csillaga, Kocsis Sándor pedig még az idén szobrot kap Budapesten. Lutter Imre előadóművész világrekordot állította fel, miután 24 órán keresztül szavalt magyar verseket, Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója a World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában nem talált legyőzőre, de elindult Enyedi Ildikó és Lea Seydoux új filmjének forgatása is.

A napokban elveszítettük György István Balázs Béla-díjas filmrendezőt, Heti jó arcként köszöntöttük viszont a nemzet rajongásig szeretett Süsüjét, az egyik legnívósabb színművészt, Bodrogi Gyulát.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/71412/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?