Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (április 15-21.)

Dorogi László

A Notre-Dame székesegyház tragédiája megrázta a keresztény világot, nem véletlen, hogy a párizsi tűzeset került a hírek középpontjába. Persze, történt még egy s más ezen a héten.

Hétfő este érkezett a hír Párizsból, hogy lángra kapott a felújítás alatt álló párizsi Notre-Dame székesegyház teteje, nem sokkal később pedig már arról lehetett olvasni, hogy a teljes tetőszerkezet megsérült, a huszártorony bedőlt, a károk pedig felbecsülhetetlenek. Persze - ahogy az ilyenkor lenni szokott -, most is előbújtak barlangjaikból azok a tapló trollok, akik szerint vicces egy ilyen mérhetetlen katasztrófa, de akadt olyan platform is, ami szerint lángra sem kapott a székesegyház... A lángokat hősies munkával sikerült megfékeznie a francia tűzoltóknak, a világhálóra felkerült felvételek alapján ez valóságos csoda.

A lángokban álló Notre-Dame látványa néhány terroristát olyannyira feltüzelt, hogy még a felperzselt templom kihűlése előtt fenyegetőzni kezdtek az égő székesegyházzal, de olyanok is akadtak, akiket etnikai felindulásból felbuzdulva egész egyszerűen hidegen hagyott a tűzeset. A katedrális felújítására szerencsére elképesztő gyorsasággal hatalmas mennyiségű pénz gyűlt össze a világ minden tájáról, többek között magyar városok is ajánlottak fel kisebb összegeket. Szombatra az is kiderült, hogy a lángok nem okoztak akkora károkat, hogy a katedrális összeomoljon - ettől több szakértő is tartott, hiszen a hatalmas hő hatására a több száz éves falak könnyen megrepedezhettek volna.

Román barátaink hozták szokásos formájukat, Dan Tanasă ismét szabadjára engedte híres magyargyűlöletét és eltávolíttatta a háromszéki önkormányzati ülésteremből a magyar és a székely zászlót. Azt mondjuk már nem először mutatta meg, hogy elmeroggyant, de sajnos nem ez volt az egyetlen magyarellenes cselekedet szomszédunknál, a román hatóságok ugyanis két tévécsatornát is megbüntettek, amit már a székely származású Böjte Csaba szerzetes sem hagyhatott szó nélkül.

S ha már magyarellenesség: újabb remek előadással rukkolt elő mindenki kedvenc Sargentinije, a holland hölgy most éppen jogtalanul lopott magának össze egy lejárató kampányvideót, amiért egyébként Magyarországon három év börtönt is kaphatnak. Szerencsére nem csak rombolói, hanem építői is vannak Európának, ilyen például Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes is, aki még az EP-választások előtt Budapestre érkezik, hogy tárgyaljon Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Véget ért egy csodálatos magyar korszak Berlinben, a Bundesligában szereplő Hertha Berlin ugyanis bejelentette, hogy a szezon végén 4 és fél év után elválnak útjai Dárdai Páltól. A korábbi magyar szövetségi kapitány nem szomorkodik, sőt, szeretné előbb kipihenni magát, majd új vizekre evezni, már be is jelentette, hogy ősztől egyetemre fog járni. Egy hatalmas sportdiplomáciai sikert is elkönyvelhettünk a héten, jövőre ugyanis Budapestről rajtol a világ egyik legnagyobb kerékpáros körversenye, a Giro d'Italia.

Hosszú és méltósággal viselt betegség után elhunyt New Yorkban az amerikai magyarság egyik ismert személyisége, Hámos László, róla a 15 millió Blogstar oldala emlékezett meg.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/71712/pics/lead_800x600.jpeg
heti összefoglaló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?