Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (április 22-28.)

Ragnar Volarus

Sajnos úgy kezdődött a hét, ahogy az előző abbamaradt, Srí Lankán további bombák robbantak, újabb szomorú tények derültek ki és az áldozatok száma csak emelkedett. Megtudtuk, hogy nem volt minden előzmény nélküli a merényletsorozat, de ettől csak dühítőbb és fájdalmasabb az egész, és ez igaz a szörnyűség utóéletére is.

Nem véletlen, hogy Orbán Viktor ismét szót ejtett a terrorizmus elleni harcról, de nem csupán emiatt szólt a miniszterelnökről elismerően Donald Trump és sokan mások. Ennél némileg vidámabb téma a budapestieknek, hogy nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett, valamint az is, hogy szombattól nyitva vannak a strandok, bár az idő nem igazán kedvez a fürdőzésnek.

A hazai „hősök” sem pihentek a napokban, Márki-Zay Péter pert vesztett - nem először -, Bangóné patkányozott egy jót - ami nem sok helyen aratott sikert -, majd bocsánatot kért, de még hogy! Ungár Péter nyomott egy Coming out!-otbizonyos szempontból Soros György is - Bokros Lajos pedig elszomorodott. Karácsony Gergely mintaprojektje csak rossz példát állít, és a Liget ellen áskálódóknak is csak fekete pont jár a kamuhírekért.

A határon túli magyaroknak is sűrű hete volt. Ukrajnában a nyelvtörvény emelte a vérnyomásunkat, Romániában törvényes lett a magyargyalázás, amit egy politikus rögtön meg is lovagolt, elvettek az erdélyiektől egy magyar tv-csatornát is, de Geréd Margit néni megmutatta, mi is az a büszkeség, amiből nem engedünk.

A Notre-Dame tragédiája kapcsán is volt miről írnunk a héten, jó ideje nincsen hét brexit hír nélkül, és Sargentini sem szívesen emlékszik majd az elmúlt napokra.

A gazdasági életben most az állandóság volt a jellemző, legalábbis az ÉVOSZ-nál, míg egy előadáson kiderült, hogy a V4-ekre lassan úgy hivatkoznak, mint hajdanán a „magyarok nyilaira”.

A sportrajongóknak Szoboszlai Dominik szolgáltatott témát, előbb újabb gólpasszával, majd természetesen újabb érdeklődővel. Arra is felkaptuk a fejünket, mikor meghallottuk, hogy Dárdai Pál utódja talán magyar szakember lehet a Hertha kispadján. Itthon megszerezte 30. bajnoki címét a Ferencváros, és mindenki tiszteletét kivívta egy fiatal magyar kapustehetség.

A filmvilágban sem a csend volt a jellemző az elmúlt napokban, nálunk ráadásul most volt a magyar film ünnepe. Eközben Nemes Jeles László újabb díjat nyert, de Bodrogi Gyula, Bánsági Ildikó, Pogány Judit és Venczel Vera is büszke lehet. Szintén jó hír, hogy Cannesban vetíteni fogják Bacsó Péter klasszikusát, az viszont szomorú, hogy itt hagyott minket Ken Kercheval, a Dallas Cliff Barnes-a.

Hogy mi történt ezen kívül? Britney Spears kijött a pszichiátriáról, de musical is készül róla, az egy éves Lajos herceg is megmutatta magát, üzemkész a világ első úszó atomerőműve és kiderült az is, hogy még sokan felelőtlenül gondolkodnak ha jelszóról van szó.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/72030/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?