Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (április 29-május 5.)

Ragnar Volarus

Rögtön hétfőn megismerhettük a spanyol választások eredményeit, kedden pedig érkezett a következői iskolai lövöldözés híre Amerikából. A héten szó volt arról is, hogy a bevándorlás még mindig probléma Európában, és ennek megoldását itthon nem bízhatjuk az ellenzékre. Az elmúlt napok legfontosabb eseménye Matteo Salvini látogatása volt Magyarországon, aki jelenleg az egyik legfontosabb ember az öreg kontinensen, és nem is rejtette véka alá véleményét semmivel kapcsolatban. Mint kiderült Orbán Viktor hamarosan egy hasonlóan fontos emberrel is találkozik majd, nem máshol mint Washingtonban, ami valljuk be, nem kis szó. Emellett apró fény gyúlt a Brexit-alagút végén, Észak-Korea pedig sajnos a szokásos módon hívta fel magára a figyelmet. A liberálisok egyik kedvenc országában Kanadában, összeomlóban a mennyország, Merkel pedig hozta a formáját.

Na persze ellenzéki politikusaink sem ültek a babérjaikon. Nem éppen jó hír, de Márki-Zay Péter és Kálmán Olga kéz a kézben könyvet ír, a vári lakások ügyét sem eresztik, de nem csak ebből kéne, hogy elég legyen már. Dobrev Klára megint kinyitotta a száját, aztán tátva is maradhatott neki köszönhetően a Magyar Narancsnak. A Ligetben viszont szerencsére minden a legnagyobb rendben, megkezdődtek a Magyar Zene Háza magasépítési munkálatai. Ha már zene! Koncerten is jártunk, amit nem bántunk meg.

A sport világában Fair Play díjas esetet láthattunk, bravúrgyőzelemnek örülhettünk U17-es labdarúgóinkkal, a veszprémi kézisek pedig bejutottak a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Jégkorong-válogatottunk viszont csúnyán leszerepelt a világbajnokságon és csak vasárnap derül ki, hogy sikerül-e bentmaradnunk vagy kiesünk. A Bajnokok Ligájában a Barcelona parádézott, Iker Casillas ránk ijesztett szívrohamával, hét közepén pedig nagyon szomorú jubileumhoz érkezett a Forma-1 világa.  A Trollfocis fiúk a szokásos módon ezen a héten is szállították a futballvilág „csodáit”, többek közt egy gólról ami nagyon nem volt gól, és a világ leghülyébb sérüléséről.

Gazdasági témájú blogjainknak is volt miről írnia. Egyrészt megtudhattuk, hogy jó úton haladunk, fejlesztésről is beszámolhattunk és mindenki megkaphatta adóbevallási tervezetét a NAV-tól. A vállalkozók felelőssége is terítékre került, és sajnos egy csúszásról is szót kell ejtenünk.

Kultúra? Film? Ki nem maradhat. Ünnepeltük a Magyar Film napját, örülhetünk Tarantino legújabb filmjének amit végül mégis bemutatnak Cannesban, és Anger Zsolt 50 éves születésnapjáról is megemlékeztünk. Gyászoltunk is, mert sajnos itt hagyott minket Peter Mayhew, a Csillagok háborúja szőrös vukija, Chewbacca megformálója. Hét elején bejelentették, hogy kiállítják Leonardo Da Vinci hajfürtjét, de ez a csoda is csak néhány napig tartott, mert kiderült, talán mégis hamisítvány. A közösségi média is beszivárog mindenhova, most Instagramon dolgozzák fel egy kislány auschwitzi tragédiáját.

Celebek és gyerekek. Bizony, Tóth Gabi első gyermekét várja – nem csak emiatt lett ő a heti jó arc -, Blake Lively ellenben már a harmadikat, Sarolta hercegnő pedig négy éves lett.

Zárásként pedig programot kínálunk - bár az idő éppen nem kedvező -, de ha kisüt a nap, a Káli-medencébe mindenképpen látogassanak el.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/72493/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?