Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (május 13-19.)

Trump-Orbán találkozó, ellenzéki vergődés, EP-időutazás, a Kövér László-ügy, Strache-botrány, Eurovíziós kiesés, kulturális mérföldkő és focisiker. Heti összefoglaló.

A hét Donald Trump és Orbán Viktor találkozójával indult Washingtonban, ahol az amerikai elnök kimondottan pozitívan fogadta a magyar miniszterelnököt; szerinte Orbán jó munkát végez, egész Európában tisztelik és jó példát mutat, nem úgy a Facebook, ami letiltotta a Mediaworks Zrt.-hez tartozó lapok hirdetési fiókjait.

Miközben Orbán Viktor Donald Trumppal találkozott, Márki-Zay Péter és Kész Zoltán szétnézett az amerikai külügyminisztériumban, ahol a két politikus elmondta a szokásos mantrát, Bayer Zsolt pedig egy ütős képpel foglalta össze a lényeget.

Heller Ágnes pedig szokásához híven Orbánt gyalázta, aki nem igazán akarta vállalni érte a felelősséget, viszont pár nap alatt eljutott odáig, hogy nem támadta a kormányt

Támadták viszont Kövér Lászlót, aki a héten erős és egyértelmű kijelentéseket tett több ízben is. Az EP-választással kapcsolatban elmondta, hogy a jövő a tét, a bevándorlás megállítása a legfontosabb, illetve a családok és a házasság intézményének védelme érdekében egyértelműen kimondta véleményét, amiért sorozatos támadások érték a balliberális propagandamédia részéről.

Ha már EP-választás: a Blogstar elindította EP-kisokosát, ami bemutatja az EP-választások történetét, Dobrev Klára kapott pár pofont a DK kampányával kapcsolatban, Gyurcsány pedig lényegében Magyarország ellen szurkol a választáson.

Sűrű volt a hét eleje a miniszterelnöknek, ugyanis a hazai kulturális életben fontos dolgok zajlottak, amin Orbán Viktor is részt vett: ünnepélyes keretek között adták át az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületét, a Szépművészeti új Renoir műve pedig igazi kultúrtörténeti szenzációnak számít.

Veszteségeink is voltak a héten: elhunyt Vass Éva színésznő, Herman Wouk amerikai író és 102 évesen meghalt a Louvre üvegpiramisának építésze, Ming Pei is.

Erdélyben szégyenletes események zajlottak a napokban, ahol az erdélyi magyar politikusok a testükkel védik meg az első világháborús magyar katonatemetőt a foglalástól és román gúnyparcella „avatásától”.

Felgyorsultak a történések Ausztriában is, ahol Heinz-Christian Strache botrányát és lemondását követően Sebastian Kurz be is jelentette az előrehozott választást.

A sport területén is pörögtek az események: Lewis Hamilton egy megható gesztussal tette szebbé egy beteg kisgyerek napjait, míg a hazai U17-es focicsapat kijutott a vébére.

Nem sikerült viszont ilyen szerencsésen Pápai Joci szereplése az Eurovízión, ahol a héten véget is ért számára a verseny, Hollandia viszont megnyerte azt.

A filmvilág sem tétlenkedett a héten: Alain Delon körül igen durva balhé alakult ki, életműdíjának ellenzői egy erőszakos nőgyűlölőnek kiáltották ki, míg a Trónok harca rajongói petícióban követelik az utolsó évad újraforgatását, de elenyésző az esély, hogy sikerrel járnak, ugyanis a készítők már az új Star Wars-on dolgoznak, bár a szülinapos George Lucasnak is meg lehet erről a véleménye.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/73077/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?