Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (május 27-június 2.)

Ragnar Volarus

A hét elején EP-választás, majd szerdán este a Hableány tragédiája. Újabb eseménydús hét áll mögöttünk.

A múlt hét vasárnap lezajlott EP-választás pontos eredményeit hétfőn ismerhettük meg, és természetesen akadtak akik elégedetten, néhányan pedig csalódottan értékeltek. Megnéztük azt is, kik az újoncok és kik lesznek akik búcsúznak Európától, akadtak nagy bukások is, érdekes reakciók és fura húzások. A választás után az ellenzéknél aztán hirtelen odalett a békés összeborulás, valaki máris elkezdett helyezkedni, a Momentumosok borították a bilitkét képviselőjük máris szereplési kényszerben szenved -, az MSZP-nél pedig a „nekik hullott koncon marakodnak”. Persze Ujhelyi István szerint nem is végeztek olyan rossz munkát. Ő legalábbis biztosan nem.

Európában is akadtak kisebb-nagyobb meglepetések, különösen Duisburgban, ahol bizony egy iszlamista párt aratott fölényes győzelmet, de Nagy-Britanniában sincs minden rendben a fejekben. és Ausztriában is áll a bál.

Már éppen kezdtünk visszarázódni az EP-választás utáni csendes hétköznapokba, de szerda este jött a Hableány tragédiája, amelyhez hasonló 65 éve nem történt a Dunán. Azóta nagyon sok videó került elő, mindenki próbálja elemezni, ki is lehetett a hibás, az áldozatok családjainak pedig mindenki igyekszik segítséget nyújtani. A mentés azóta is tart, de a Duna áradása miatt egyelőre csekély sikerrel.

Emellett most szinte eltörpült a pápa csíksomlyói látogatása, Tanasa újabb kirohanása, az elutasított sepsiszentgyörgyi utcaelnevezés, Alföldi Róbert röhejes díszpolgárrá avatása, Szögi Lajos gyilkosának esetleges szabadon engedése, vagy éppen a Red Bull Air Race vége.

Ha gazdaság, akkor nem mehetünk el szó nélkül a kormány gazdaságvédelmi akcióterve mellett, amelynek tényleg mindenkinek igyekszik segíteni. Egy hónap és indul a családvédelmi akcióterv is, amely újabb bizonyíték arra, hogy jó munkát végez a kormány. Amit még érdemes megemlíteni az az, hogy jövőre csúszik az azonnali átutalás bevezetése, valamint azt is, hogy már nem tölthetnek mindenhol ingyen az elektromos autósok

Ha sport akkor az a hét a nemzetközi labdarúgó kupadöntőkről szólt. Szerdán a Chelsea, szombaton este a Liverpool ült fel a trónra, amit vasárnap a Telekom-Veszprém kézilabdásai is megtehetnek. A BL döntőt Madridban a Liverpool nyerte, de a spanyolokat más is foglalkoztatta, többek közt egy bundabotrány és egy haláleset is megrázta a héten a hispánokat. Azt se felejtsük el, hogy június 1-től változtak a labdarúgás szabályai, kinevezték a Kispest új vezetőedzőjét, a Kúria pedig rúgott egyet azt Újpestbe. A Trollfocis fiúk viszont ezen a héten is szállították a humort, előbb egy bájos kisfiú, majd egy durcás nagyfiú képében.

Kultúrvilág blogunk szerzői sem unatkoztak az elmúlt napokban. Ők ezúttal egy Bolyai-díjas világhírű magyar fizikusról, Halmos Béla emlékkoncertről, Óbuda legnagyobb ókori temetőjéről, valamint egy párizsi tér és Diana hercegnő kapcsolatáról írhattak. Arról is beszámoltak, hogy Budapestre jön az Iron Maiden frontembere, és Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző közös éneklésre hívja az iskolák tanulóit, tanárait a Kárpát-medencében június 4-én, a nemzeti összetartozás napján.

Ha már zene! A Blogstaron debütált Pély Barna új videóklipje, a Felcser Mátéval közösen előadott Rózsaszín fekete, és ebből az apropóból interjút is készítettünk a kiváló énekessel, aki mesélt nekünk eddigi tapasztalatairól és a magyar zenei élet problémáiról is.

A filmek világában is pezsgett az élet. Ugyan véget ért a Trónok harca de még mindig a hírek főszerepében az alkotók és a színészek is. A sorozat az oroszokat sem hagyta hidegen, de őket Elton John is zavarta, vajon Boy Georgeról mi lesz a véleményük? Valószínűleg nem túl hízelgő, ahogy a Batman-rajongók is a szívükhöz kaphattak a héten, Hófehérke kedvelői pedig ki tudja hogyan reagáltak Hollywood „legújabb ötletére”.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/73830/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?