Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (június 3-9.)

Ez a hét sem zajlott eseménytelenül: továbbra is keresik a Hableány áldozatait, megemlékeztünk Trianonról, tovább dagadt a románok rasszista botránya és még Kálmán Olga is bejelentkezett a főpolgármesteri címre.  

Aktuális blogunk a héten is szállította a hazai és a nagyvilág híreit: a hét rögtön azzal indult, hogy lemondott a francia jobbközép párt vezetője, Laurent Wauquiez, valamint az első holttestet is felszínre tudták hozni a Hableány roncsaiból. Természetesen Trianonnal is több ízben foglalkozott, így olvashattunk egy tanulságos interjút Gerzsa Istvánnal, valamint Orbán Viktor mélyreható beszédét is jobban szemügyre vehettük.

Na meg persze az sem maradhatott ki a felhozatalból, hogy Kálmán Olga is indul a főpolgármesteri előválasztáson, illetve, hogy az úzvölgyi temetőben történt agresszió után a külügyminisztériumba rendelték a román nagykövetet, aki ennek ellenére nem jelent meg a hivatalban.  

Ez a tuti blogunk íróit is megihlették a hét eseményei, így többek között olvashattunkSzanyi "elvtársról”, a napról, amikor Karácsony Gergelyt leváltotta Kálmán Olga, illetve a már említett tomboló román rasszizmusról is.  

Leander blog szerzője is aktív volt az elmúlt napokban: mások mellett kifejtette véleményét a médiamorálról a Hableány tragédiájával kapcsolatban, Dobrev puccskísérletéről a magyar kormány ellen, de arról is írt egy szösszenetet, hogy Mórickának jobban hisznek a magyarok, mint Gyurcsányéknak.  

Bayer Zsolt sem unatkozott a héten. Természetesen Bádog blogján is olvashattunk a nemzeti összetartozás napjáról, emellett pedig még az idegen szívűség is téma volt.  

Mint ahogy azt már megszokhattuk, a politika és a közélet mellett az élet egyéb dolgairól sem feledkeztünk meg. Sport blogunkról megtudhattuk például, hogy a Ferencváros férfi vízilabdacsapata története legnagyobb sikerét elérve, megszerezte az első BL-győzelmét, hogy egy kétszeres világbajnokkal és Gera búcsúztatásával nyitja kapuit a Puskás Aréna, valamint a szombat esti Azerbajdzsán-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőmérkőzéséről is olvashattunk.  

A sport mellett a kultúra világa is pezsgett az elmúlt napokban: a Kultúrvilág blogon olvashattunk többek között arról az adatbázisról, amelyet a trianoni menekültekről készítettek, az ópusztaszeri pünkösdölésről, és arról is, hogy 137 éve építik Barcelona jelképét, ami hivatalosan csak most kapott építési engedélyt.  

Filmszakadás blog szerzői mások mellett írtak a Pavarottiról szóló dokumentumfilm első előzeteséről, arról, hogy Dolph Lundgren majdnem kinyírta Sylvester Stallonét a Rocky IV. forgatásán és az is téma volt, hogy Harvey Weinstein Madonnát is szexuális ajánlatokkal zaklatta.  

Sajnos két magyar egyéniséget is elvesztettünk a héten: a hét elején negyvennyolc éves korában váratlanul elhunyt Térey János író, költő, drámaíró, műfordító, a hét végén pedig a többszörös világbajnok magyar mesterszakács és mestercukrász Benke László, mindenki Laci bácsija hagyott itt bennünket.  

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/74190/pics/lead_800x600.jpg
2019,Bayer Zsolt,Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,Románia,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?