Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (június 17-23.)

Díjeső és sportsikerek, gyász a kulturális világban, Facebook tiltási hullám, Platini újra megúszta, Weber viszont bukni készül. Heti összefoglaló.

Az ellenzék háza táján ezen a héten is megkaptuk a Fidesz-szavazók lenézését Szakonyi Pétertől, az Orbángyűlöletet ezúttal Koncz Zsuzsától, de volt olyan, amivel egyet is lehetett érteni, mégpedig kivételesen Puzsér Róbert tett igazságot Vágó István megítélésével kapcsolatban.

Nagyon úgy néz ki, hogy Manfred Weber bukni fog, legalábbis brüsszeli értesülések szerint ez van folyamatban, kizárták a néppárti politikus támogatását, a V4-ek pedig abban egységesek, hogy Manfred Webert nem tudják elfogadni bizottsági elnöknek.

Trump viszont nem bukik, olyannyira nem, hogy bejelentette; jövőre újra indul az elnökségért.

A héten nagyon úgy festett, hogy Michel Platini viszont tényleg bukik, ugyanis letartóztatták a 2022-es foci világbajnoksággal kapcsolatban, ám a rendőrség elég hamar ki is engedte a volt UEFA elnököt.

Nem úgy az olaszliszkai lincselés egyik vádlottja, aki immár rács mögött marad, ahogy börtönbe kerülnek a 71 migráns halálát okozó embercsempészek is, és megtalálták a még 2014-ben lelőtt maláj gép lelövéséért felelős bűnösöket is.

A héten nagy ijedtséget és értetlenséget váltott ki a Facebook újabb húzása, vagyis a sorozatos profiltörlés, valahol indokoltan, van, ahol nem, így nemcsak kamuprofilok tűntek el a semmibe, hanem valódiak is. Most viszont már meg lehet nyugodni, a portál visszaállította a magyar oldalakat.

Kedden helyezték örök nyugalomra a napokban elhunyt Franco Zeffirelli rendezőt Firenzében, majd alig telt el pár nap, a kulturális élet újabb embert veszített el: Horváth Ádám 89 éves korában meghalt.

De örömteli események is történtek: elismerésben részesültek a Hableány mentésében résztvevők, átadták a Budapest díszpolgári címeket,a férfi párbajtőrcsapat világbajnoki bronzérmes lett, a férfi kardcsapat pedig az ezüstérmet vihette haza a vívó-Eb-ről.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/75015/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?