Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (július 1-7.)

Újabb mozgalmas hetet tudhatunk magunk mögött: zajlottak az események az EU-csúcson, kiderült, hogy kik lesznek az ellenzék jelöltjei Budapesten az önkormányzati választáson, és még egy nyílt levelet is olvashattuk Lázár Jánostól. Emellett pedig, - ahogy azt megszokhattuk - a sport és a kultúra világában is zajlottak az események.

Aktuális blogunknak köszönhetően megtudhattuk, hogy a hét elején felfüggesztették az EU-csúcsot, kiderült, hogy melyik jelöltet támogatják a V4-ek az Európai Bizottság következő elnöki tisztségére, valamint az is, hogy a szociáldemokrata David-Maria Sassoli lett az Európai Parlament elnöke. Emellett Lázár János nyílt levelét is olvashattuk, melyben kifejti, hogy miért nem száll ringbe Hódmezővásárhely vezetéséért most ősszel.

Ez a tuti blogunk szerzői mások mellett foglalkoztak a V4-ek jelöltjével, Ursula von der Leyenel, mellette pedig Márky-Zaj Péterről olvashattunk még egy kis szösszenetet, de az is kiderült, hogy kik lesznek az ellenzék jelöltjei Budapesten az önkormányzati választáson.

Leander blogunk szerzője sem unatkozott a héten: megtudhattuk, hogy Gyurcsány miért képtelen elviselni Orbán sikerét, olvashattunk Donáth Anna hazaárulásáról, amellyel még Bayer Zsolt is foglalkozott Bádog blogján

Csak egy mondat blogunkon Orbán Viktor és a kelet-európaiak győzelméről esett szó, míg a 15 millió blogon arról a román tévésről, aki Úzvölgyéről hazudott össze-vissza, most azonban megkapta érte a büntetést. 

Ahogy az megszokhattuk a politikán kívül eső hírek sem kerülték el bloggereink figyelmét: Sport blogunkon olvashattunk Takács Tamara doppingvétségéről, valamint arról is, hogy először a magyar U17-es kézilabdásokat, majd a női kosarasokat is nagyon megszivatták. Hétvégén pedig arról számoltunk be, hogy Michelisz Norbert rajt-cél győzelmet aratott Portugáliában.

Kultúrvilág blogunk pedig gőzerővel készül az augusztusi Kőfesztre, amely kapcsán olyan magyar kiválóságokról írtunk az elmúlt napokban, mint Korzenszky Klára népzenész, gyermekpszichológus, Szomjas György filmrendezőről, a Káli-medence őrzőjéről, Sára Sándor operatőrről, aki a rendezésben is épp annyira otthon van, mint a fényképezésben, Szabó Gyula borászról, valamint Ujlaki Dénes színészről, akinek hangja és személye örökre beleivódott a magyar színház- és filmművészetbe. Szintén a témához kapcsolódva Heti jó arc blogunkon Szelényi Károly fotóművészről, a Káli blogon pedig Cseh Tamás filmjeiről tudhattunk meg többet. 

Természetesen a filmek világáról sem feledkeztünk meg: Filmszakadás blogunk íróitól többek között megtudhattuk, Rami Malek nem akart fundamentalista terroristát játszani az új Bond-filmben, valamint azt is, hogy megvan az új élőszereplős kis hableány főszereplője. 

Sajnos ezen a hét sem múlt el veszteségek nélkül, hiszen a hét elején 91 éves korában elhunyt Hárs Éva művészettörténész, akit kicsivel később Tabányi Mihály harmonikaművész követett, aki 98 éves korában távozott. 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/75631/pics/lead_800x600.jpg
2019,Bayer Zsolt,Belpolitika,heti összefoglaló,Kőfeszt,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?