Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (július 8-14.)

Pintér M. Lajos

Gyurcsány tornacipővel égette magát szénné, Kunhalmit újfent térdre kényszerítette a magyar nyelv, Vadai pedig vélhetően megbolondult. Merkel remegése mellett a Pride utóélete vitte a prímet a héten, de nem mentünk el szó nélkül a románok magyarellenes gyalázkodásai mellett sem, miközben már az első Kőfesztre is hangoltunk!

A Pride-ellenesség nem egyenlő a homofóbiával! Mindezt Tibi atya is megmondta, kéretik hát tiszteletben tartani. Az idei fővárosi vonaglás körüli szivárványos haddelhadd bloggereink gyomrát is megülte. Az állatkertről megemlékezett Bayer Zsolt, és rámutattunk: megérdemlik egymást a magamutogató szerencsétlenek és az őket kihasználni rohanó ellenzékiek. Például Gyurcsányné, aki még gyermekeit sem volt rest kitenni az őrületnek...

Férjura eközben lazára vette a figurát, tornacipőben égette magát szénné az izraeli nagykövet vendégeként. Balliberális elvtársai és elvtársnői azonban nagyon igyekeztek, hogy ellopják tőle a show-t. Kunhalmi Ágnest például megint térdre kényszerítette az édes anyanyelv, Vadai Ágnes vélhetően belebolondult Orbán-fóbiájába, Szanyi Tibor pedig megint durván leoltotta saját vagyonleső szocijait. Szerencsére jött az erdész, Tarlós István képében, és a ballbsi bagázs arcát, a Gyurcsány-báb Karácsony Gergelyt tanárian kizavarta az erdőből.

Az agyalágyult ellenzék Brüsszelben is megpróbált uszítani a kormánypártok ellen – javasoltuk, vágjon már oda a kabinet az internacionalista, nemzetellenes arcátlanság miatt! Egy-két politikai fülesre persze a románok is rászolgálnának, akik magyarellenes gyűlölködésüket ezekben a napokban mocskolódó, uszító falfeliratok mellett egy a magyar nyelvi jogok ellen összetrombitált bukaresti gúnytüntetésben élték ki.

Merkel Mutti állandósult remegése már az egész kontinenst aggasztja, Ukrajnában viszont leginkább a szexuális ragadozók retteghetnek, egy új – példamutató – jogszabály ugyanis elrendelte a kiskorúak elleni szexuális bűnelkövetők kémiai kasztrálását.

A hűvösebb júliusi napok után hamarosan a Kőfeszt forrósítja majd fel a hangulatot! Az I. Kővágóörsi Művészeti Napokra a Kossuth-díjas históriás énekmondó, népzenész Kátai Zoltánnal, valamint Arany János örökségének elhivatott őrzőjével, a Kazinczy-díjas Lázár Csaba színész és rádióbemondóval hangoltunk. Felvillantottuk, nagy kalandra indult a Balaton-felvidéki Stan és Pan – és mindez még csak a kezdet! A Kőfeszt mellett arról sem feledkeztünk meg, hogy szeptember elején filmklasszikusok és világsztárok lepik el Budapestet.

A héten megünnepeltük Rasovszky Kristóf hosszútávúszó történelmi aranyérmét a vizes vb-n, elbúcsúztattuk a Viking által letarolt Hableány hős legénységét, és Heti jó arcként köszöntöttük Szűcs Endre építészt, aki fél évszázados életművét a műemlékek, a régi házak megmentésének szentelte.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/75925/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?