Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (július 22-28.)

Ragnar Volarus

Micsoda hét áll mögöttünk! Soha nem látott hőség Európában – ezt még a Notre-Dame felújítása is megsínylette -, a nándorfehérvári diadal 563 éves évfordulóját ünnepeltük, kiderültek a felvételi ponthatárok, Áder János kitűzte az önkormányzati választások időpontját, és akkor Tusványosról még nem is esett szó. Ahol bizony a miniszterelnök megtartotta szokásos előadását, amire menetrend szerint érkeztek az ellenzéki böffentések, amiben Jakab Péter járt az élen.

Márki-Zay Péter a napokban szemét-ügyben bukott le, Cseh Katalin magzatgyilkos akciója nem aratott túl nagy sikert, Tóbiás József pedig leginkább Tenerifén ül csöndben. Ennél jobb hír, hogy szülői ágyakat kap 32 kórház, az erdélyi újszülöttek pedig ajándékcsomagot Kolozsváron. Szintén a jó hírek közé tartozik, Suhajda Szilárd első magyarként ért fel a a világ második legmagasabb csúcsára – ami viszont Klein Dávidnak sokadszorra sem sikerült.

Külföldön sem szűkölködtünk eseményekben. Az Egyesült Királyság új miniszterelnökét Boris Johnsonnak hívják – aki rögtön megmutatta milyen remek viszonyban van az iszlámmal -, a csehek kikeltek a migránsok ellen erre Olaszországban is lenne ok-, a román rendőrök bénázása pedig egy fiatal lány életébe került.

Bayer Zsolt ezen a héten két egészen megdöbbentő levelet hozott nekünk. Nehéz eldönteni, melyik a tanulságosabb. Lizsé blogunk pedig beszámolt a Liget projekt állásáról, és a fővárosiak életét megbolygató bombáról is.

Az elmúlt napok a magyar sportsikerektől voltak hangosak. Még fel sem ocsúdtunk az U19-es kézis lányok sikeréből, máris a dél-koreai úszó-világbajnokságról érkeztek az érmek. Mondhatnánk szokás szerint Hosszú Katinka szállította az elsőt, de az igazi nagy durranást Milák Kristók világcsúccsal nyert aranyérme jelentette – amit Michael Phelps is megsüvegelt -, de Kapás Boglárka vb-győzelme is igazi bravúr kategória. Vízilabda válogatottjaink is szépen szerepeltek, a nők és a férfiak is elődöntőbe jutottak, de végül mindkét csapat a negyedik helyen zárt. Azért akadt botrány is a világbajnokságon, de emberi nagyságukat is megmutatták a sportolók.

Kultúrvilág blogunk is szállította a híreket. Többek közt arról, hogy Bob Dylan kiállítás érkezik Szegedre, egy hanaui biblia érkezéséről is beszámoltak, valamint izraeli régészek nagy lelete sem kerülte el a figyelmüket.

A filmek és mozik rajongói is volt miről olvassanak. Keanu Reeves már megint nagyon jó fej volt, Oliver Stone elég megdöbbentő kéréssel lepte meg Vlagyimir Putyint, a legújabb Halálos irmaban film forgatásán pedig baleset történt. A hét szomorú híre a filmvilágban Rutger Hauer halála volt.

Nyakunkon a KŐFESZT, ahol koncertekkel, táncházzal, irodalmi előadásokkal, kerekasztal beszélgetésekkel, kiállításokkal és filmvetítésekkel várnak mindenkit Kővágóörsön. A Káli-medencéhez kapcsolódó filmek közül ezúttal a Hajdúk, a Teketória, A zsarnok szíve, avagy Boccaccio Magyarországon, és a Nyom nélkül került terítékre, de beszélgettünk egy jót Urmai Gabriella írónővel, aki szintén ott lesz a fesztiválon. Heti jó arcunk is a Káli-medence szerelmese, és Szabó Eszter Ágnes nem is mindennapi művész, de Kékkúton is szétnéztünk a héten.

Egyéb érdekességek is látókörünkbe kerültek, többek közt egy Tesla újabb meghibásodása, a Facebook újabb büntetése, és az Apple Watch elég fura funkciója is. Gyászoltunk is, hisz meghalt a világ legidősebb fogságban tartott gorillája, és egy eltűnt gleccser is emléktáblát kapott.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/81787/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?