Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (július 29-augusztus 4.)

Dorogi László

A nyár utolsó hónapjába fordultunk és ezúttal sem maradtunk meghökkentő, érdekes, vagy éppen különös események nélkül. Lássuk mi történt ezen a héten!

Bombaként robbant a hír a hét elején: a habzó és mocskos szájú Nagy Blanka politikusnak áll! No, persze a füstje nagyobb volt ennek is, mint a nem létező lángja, de a szocialisták kiváló politikai érzékét mi sem támasztja alá jobban, mint a tény, sikerült széles vállal beállniuk Trágárka mögé. Egyébként sem fogynak az ügyeletes pojácák az ellenzéki oldalon, két futballklubot már sikerült a gödör aljára terelnie, most Budapesttel is megpróbálkozna Berki Krisztián, aki Tarlós István legnagyobb kihívójának gondolja magát. Mindeközben Feri és Feriné is hallatott magáról - bár ne tették volna.

Múlt hétvégén véget ért a kvangdzsui vizes világbajnokság is, ahol a szenzációs magyar sikerek mellett némi árnyék is vetült a magyar küldöttségre, a szexuális zaklatás gyanújába keveredett Kenderesi Tamást csak egy 750 ezer forintos pénzbírság ellenében engedték haza, de azt továbbra is csak ő tudja pontosan mi történt abban a dél-koreai klubban. Az elmúlt időszakban nem ritka, hogy élsportolók keverednek hasonló botrányba, de sem Neymart, sem Cristiano Ronaldót nem ítélték el - még úgy sem, hogy az esetükben jóval súlyosabbak voltak a vádak.

Sajnos szörnyűségek is történtek a héten a világban, a frankfurti vasúti pályaudvaron elkövetett gyilkosságról Bayer Zsolt is elmondta a véleményét, később az is kiderült, hogy egy afrikai származású családapa lökte a vonat alá eddig ismeretlen okokból azt az édesanyát, akinek már nem sikerült fia életét megmentenie. A Svájcból szökött férfi tette még akkor is felfoghatatlan, ha kiderült, mentális betegséggel küzdött hetek óta.

Helyére került a magyar futball - röhöghettek markukba egyesek, a héten ugyanis mindhárom, az Európa-liga selejtezőjében még érdekelt magyar csapat kizúgott a sorozatból. A legarcpirítóbb módon a tavaly még csoportkörös Fehérvár tette ezt meg, akiknek egy liechtensteini csapat ellen sikerült elvérezniük. Hogy mégsem erről szóltak leginkább a hírek, arról a tapló román szurkolók gondoskodtak, akik a Craiova-Honvéd találkozón hanggránáttal dobálták meg a játékvezetőt és habzó szájjal szidták a magyart. Persze az UEFA ezúttal is töketlennek bizonyult...

Előkerültek a bilincsek is a héten, ismét kattant a karperec a dunai hajóbalesetet okozó hajóskapitány csuklóján, de a végéhez közeledik a Fenyő-gyilkosság ügye is, amelyben az egykori médiavállalkozó, ex-úszószövetségi elnök Gyárfás Tamás ellen emeltek vádat.

Már csak néhány nap és elkezdődik az első Kőfeszt Kővágóörsön, ennek jegyében a Blogstaron is elkezdődött a visszaszámlálás. Megemlékeztünk Cseh Tamásról, aki lassan tíz éve nem lehet közöttünk és nem kápráztathat el költeményeivel, dalaival, s akinek alkotásait bárki megtekintheti a csütörtökön startoló kulturális fesztiválon.

Végezetül pedig álljon itt két nagyon fontos tanulság a hétről: ha popsztár vagy, ne lopkodd mások dalát, pláne, ha egy katolikus rapper (ilyen van?) nótáját nyúlod le, ha román vagy, ne gyalázd magyarok sírját, és ne ülj ittasan a volán mögé, különösen, ha már korábban is lekapcsoltak ittas vezetés miatt.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/82042/pics/lead_800x600.jpg
heti összefoglaló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?