Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (augusztus 19-25.)

Pintér M. Lajos

Angela Merkel padlóra küldte a honi balliberális ellenzéket, Conte miniszterelnök lemondásával csúcsra járt az olasz kormányválság, Márki-Zay Péter pedig – Bangónéval szoros versenyt vívva – bebizonyította, ő a legaljasabb politikus Magyarországon. Hammerstein Judit, Káel Csaba és Roska Botond elismerései viszont feldobták a hetünket!

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Előremutató, pozitív hangulatú tárgyalást folytatott Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár Sopronban a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulóján. Merkel asszony dicsérő szavai érezhetően megviselték a romokban heverő honi balliberális ellenzéket.

A kormányellenes tábornak ugyanis ezen a héten is csak botrányokra és cirkuszolásra futotta. Márki-Zay Péter ezredik mocskos húzásával bebizonyította, ő hazánk legaljasabb politikusa. Nem véletlenül kardoskodik amellett Lázár János, hogy a hódmezővásárhelyi polgároknak vissza kell foglalniuk városukat, ha meg akarják menteni a romlástól és a pusztulástól. Márki-Zay komoly küzdelemben „érdemelte ki” az Aljasság Országos Bajnoka címet, miután visszatért a közéletbe egyik fő riválisa, a patkányozó Bangóné Borbély Ildikó.

Karácsony Gergely továbbra is nagy hanggal támadja Tarlós Istvánt, de bemutattuk, jobban tenné, ha saját portáján sepregetne. Demeter Márta is addig ugrált, míg megeshet, a rácsos kapu mögött adnak majd neki gyakorlati továbbképzést közigazgatási jogból. Az emigráns Schilling Árpáddal pedig már saját liberális elvtársai sincsenek beszélő viszonyban. Ha már itt tartunk, Bayer Zsolt egy klubrádiós Schilling-elvtárs kapcsán is feltette a kérdést, ha annyira nem érzi magát itthon a hazában, miért nem húz el egy általa szabadon választott „valódi országba”; vagy a büdös kurva anyjába...

A ballibsi „ikonok” több szót nem is érdemelnek, annál nagyobb öröm, hogy több, igazi kiválóság is szakmai elismerésben részesült. Roska Botond neurobiológus érdemelte ki idén a Szent István-rend kitüntetést, Hammerstein Juditot az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatói teendőivel, míg Káel Csabát a filmügyi kormánybiztosi tisztséggel bízták meg.

Fontos változás még, hogy Magyarország versenyképességének növelése érdekében a felsőoktatás szeptember 1-től átkerül az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz. Nem tudni, az RTL Klub versenyképességét növeli-e, mindenesetre a Barátok közt is átkerül, igaz, sajnos nem Palkovics László felügyelete alá, csak a délutáni szappanoperasávba...

Olaszországban viszont áll a bál: Giuseppe Conte miniszterelnök lemondásával csúcsra járt a kormányválság. A román kabinet pedig matekból hasalt el, miután kiszámolta, 99,8 százalék a 0,2 ellen nem döntő többség... Aligha véletlen, hogy 1917 januárjában húsz magyar katona elbírt két román századdal.

Szegeden zajlik a kajak-kenu vb, ahol máris éremesővel kápráztattak el bennünket a magyar versenyzők, ám egy kínos és érthetetlen baki is borzolta a kedélyeket. Budapesten eközben a főváros legizgalmasabb játszótere készül a Ligetben.

Megírtuk, immár az e-ciginek is van halálos áldozata. És elveszítettük Fekete Gyula Brúnót, a mindenki által csak Szaxi Maxinak hívott szaxofonost is. Heti jó arcunkban bemutattuk, ki volt ő valójában, aki több millió embert szórakoztatott egész életében!

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/82791/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?