Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (augusztus 26–szeptember 1.)

Kecskés István

Gyucsány beszólt, a svédek jönnek, az olaszok és a románok buknak, Fodor Gábor meg lelép – röviden ennyi.

A héten nem kis vihart kavart az a Svédországból származó levél, amelyben egy család arról számol be, hogy elhagyja a hazáját és Budapestre költözik, mivel a magyar főváros biztonságosabb hely. Európa egészen nehéz helyzetben van, egy összeállításból kiderült az is, hogy a zsidók egy része félelemben él a kontinensen. Nem csoda, hiszen nem olyan régen Berlinben 50 bevándorló csapott össze, karddal és egyéb fegyverekkel.

Ehhez képest az olaszországi kormányválság egy laza játék a homokozóban. Pedig nagyon kusza a helyzet és folyamatosan áll a bál. Matteo Salvini ki is akadt – joggal –, hogy a baloldali Conte megbízása a kormányalakítással nem más, mint színjáték.

Persze itt sem mindig könnyű az élet: különösen akkor nem, amikor választások előtt áll az ország. Gyurcsány Ferenc visszasírja Kádár Jánost, lehülyézi a fideszeseket, akik egy párttársa szerint birkák. Ellenben volt egy laza lövöldözés és tömegverekedés a Pest megyei Ráckevén, amelynek az egyik szomorú pontja az volt, hogy valaki vasvillával szúrtak fejbe.

A politikusok többsége kivette szabadságnak a nyár utolsó hetét. Fodor Gábor ezt a hetet inkább munkával töltötte, de a többit már nem akarja, lemondott és lelépett. Ennek apropóján korábbi (elv)társa Kuncze Gábor be is szólt neki egy elég rendeset.

Fotó: MTI

Tőlünk keletre sem unalmasak a hétköznapok A héten emlékeztek meg a székelyek a 75 évvel ezelőtti Úz-völgyi csatáról. Közben a román kormánnyal is vannak bajok: konkrétan óriási válságban van, ami nem jó a magyaroknak sem.

Tibi atya közszolgálati perceket tartott a héten: balesetmegelőzési videót is közzétett, ami józan gondolkodásra vall. A Trollfoci pedig a Slovan Pozsony nemzetközi meccsének legszebb pillanatára világított rá. Ehhez képest kutyafüle, hogy James Bond Miskolcra látogat.

Ma/holnap jönnek az iskolai tanévnyitók. Ezek a rendezvények nem izgalmasok, de vannak olyanok, akik szerint illegálisak is.

 

 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/83088/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?