Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (szeptember 2–8.)

Kecskés István

Volt itt minden! A svédek az összeomlás szélén, a románok a bunkósági verseny élén, Karácsony megbukott földrajzból, Zsóri Dániel pedig a vilásiker szélén.

Svédországban valami nagyon nem stimmel. Bayer Zsolt kapott egy levelet, amiben arról számol be az írója, hogy az északi ország polgárháborús helyzethez közelít. Ezt alátámasztja az is, hogy egy svéd professzor kannibalizmusra szólítaná fel az emberiséget.  Európa pedig nagyon nagy bajban van, erről is született egy összeállítás. Erre utalt az is, hogy egy iraki diák megfenyegette a tanárait, hogy megöli őket, mert egyest kapott. A helyzet Amerikában egy kicsit rosszabb: egy tinédzser kivégezte az egész családját – ott is nagy a baj. 

Nagyon komoly hiszti volt abból a héten, hogy Orbán Viktor nyaralni merészelt. A miniszterelnök ráadásul nyugalomra vágyott, de ez sokaknak szúrta a szemét. A kormányfőnek közben a londoni polgármester is odaszúrt egyet, de erre mondjuk nem nagyon kapta fel a fejét a világ. 

Miközben megint kiderült, hogy Karácsony Gergelynek fogalma sincs a fővárosról, most éppen a Nemzeti Múzeumot helyezte el Zuglóban, nyilvánosságra került egy lista arról, hogy Tarlós Isván főpolgármestersége alatt mennyi minden történt Budapesten. Közben Érden, remélhetőleg nem a kampány részeként, templomot gyaláztak meg. Nyilván nem Soros volt a tettes, de a spekuláns tovább támadja a keresztényeket. Ebben partnere lehet az új olasz belügyminiszter, aki állítólag jó kapcsolatokat ápol a maffiával is. 

A héten Bodrogi Gyula és Kövér László is fontos dolgokat mondott a családról, illetve a férfi és női szerepekről – megszívelendő mondatok. 

Ha már kampány: a Momentum Mozgalom bevinné a politikát az iskolába – sajátos terv. A választásra készülve Márki-Zay Péternek rá kellett döbbennie, hogy benne már senki sem bízik a közéletben. 

A héten Európa-bajnoki-selejtezőket is rendeztek, a román–spanyol meccsen a hazai szurkolók bebizonyították, hogy őket Európa már rég kiselejtezte. A bukaresti keretben már ott volt Adrian Rus, aki akár magyar válogatott is lehetett volna, de szerinte a magyar állampolgárság felvétele óriási hiba volt. 

Igazi sportolókról is írtunk a héten: Cseh László úszóikon mondta el, hogy miként készül a tokiói olimpiára, Zsóri Dániel pedig bekerült a Puskás-díjra jelölt futballisták között a legjobb háromba. 

Közben bejelentették, hogy Budapestre jön a világ legnagyobb Csillagok háborúja kiállítása. Ez sem lesz rossz program. Amúgy a magyar főváros a régió legélhetőbb városa. Tudtuk. 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/83376/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?