Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (szeptember 23-29.)

Hazai sportsikerek, állati bajnokok, kellemetlen ellenzéki lebőgés, Karácsony alkalmatlansága, Placido Domingo zaklatási botránya, Trócsányi összeférhetetlensége és egy sikeres összefogás heti összefoglalónkban.

A héten sem unatkoztunk, a belpolitika színterén. Karácsony Gergely kellemetlenebbnél kellemetlenebb szerepléseinek lehettünk szemtanúi, vagy inkább fültanúi, amikor is kiszivárgott egy hangfelvétel, ami megerősítette a politikus lúzerségét, a budaörsi polgármesterről pedig szexvideó került elő. A kampány keretén belül megjelentek a nyulak is, Gyurcsány Ferenc meg Orbán Viktort az európai politika szemétdombjára vizionálta.

Az EP Jogi Bizottsága összeférhetetlenséget állapított meg Trócsányi Lászlónál. A kialakult helyzetről nemcsak ő, hanem maga Orbán Viktor is kifejtette véleményét.

Tovább robog a Greta-vonat, amiről Bayer Zsolt is említést tett blogjában egy videó segítségével, ami számos kérdést vet fel a kislány szerepét illetően, nem is beszélve a szülők felelősségéről.

A héten hunyt el Jacques Chirac volt francia államfő,  itthon pedig egy váratlan és szörnyű tragédia korbácsolta fel a kedélyeket, amikor meghalt egy kislány miután rádőlt egy mászóka. Placido Domingo zaklatási botránya tovább gyűrűzött: elhagyta a New York-i Metropolitan operaházat, itthon pedig Havas Ágnes mondott le posztjáról a Filmalapnál.

Könnyedebb és örömtelibb témákra evezve nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy a hét a sportsikerekről szólt: magyar mentőkutya lett a világ legjobbja, Zsóri Dániel kapta a Puskás-díjat, magyarok nyerték meg a Spartathlont és végül de nem utolsó sorban magyar kampányfilm nyert Cannes-ban.

A hét egyik kimondottan jó híre volt, hogy Zente, a nagyon ritka, izomsorvadásos betegségben szenvedő kisfiú megkapta a kezelésére szükséges pénzt egy nagyszerű közösségi összefogásnak köszönhetően, viszont a másik oldalról egyből megjelentek a róla szóló álhírek is.

A kultúra területén sem volt megállás: a héten debütál a Kőfeszt-film, aminek kapcsán Cseke Dorkával, a film készítőjével készült interjú, a Rákóczi-emlékév kapcsán konferenciát tartottak a Gül Baba Kulturális Központban, a filmek háza táján pedig kiosztották az Emmy-díjakat, bejelentették, hogy régi ismerősökkel folytatódik a Jurassic Word és Tom Hanks megkapja jól megérdemelt életműdíját.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/84058/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?