Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (október 14-20.)

A választás utózöngéje, karácsonyi Budapest, Borkai lemondása, mohácsi balhé, Tarlós búcsúja heti összefoglalónkban.

Leginkább a belpolitika terén történtek a héten az izgalmas dolgok, hiszen a választások utáni átrendeződés sok mindent megváltoztatott. Karácsony Gergely átvette Tarlós Istvántól a főpolgármesteri helyet, aki elég erősen vetette bele magát a munkába, több kijelentésével és nácizásával is és egyből nevetség tárgyává vált és már most ígéretet szegett.

A miniszterelnök megköszönte Tarlós István kilenc évig tartó munkáját, aki bejelentette, hogy nem lesz képviselő. És ha már bejelentések: a botrányba keveredett Borkai Zsolt a hétvégén sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy kiválik a Fideszből, viszont megválasztott polgármesterként tovább folytatja munkáját Győrben. Ugyancsak lemondás: Tóbiás József MSZP-s politikus kisfia egészségügyi problémái miatt lemondott mandátumáról.

A balhék itt viszont még nem álltak meg, ugyanis Mohácson érvénytelen szavazatok ellenére is az MSZP-s Csorba Ferenc lett a polgármester, aki bujkál és ígérete ellenére sem mondott le, ami miatt tüntetést is szerveznek, Nyéstán pedig meg kell ismételni a szavazást, mert többen fiktív lakcímmel mentek el szavazni. Bayer Zsolt pedig blogjában közölt egy érdekes írást, miszerint a jobboldal ellen hergelhetik a Budapesten élő külföldi embereket, Zala megyében meg nagyon úgy néz ki, hogy kábítószerért vettek szavazatot.

Ami külföldöt illeti: megszületett a megállapodás a Brexitről és megegyeztek a kiválás feltételeiről, de szombaton jött a csavar, a huzavona tovább folytatódik. Párizsban sincs megállapodás, a főváros forrongott, amikor a jobb munkakörülményekért küzdőtűzoltók demonstrációja torkollt erőszakba. Az olasz főváros is megmozdult: kétszázezres tömeg tüntetett Rómában a bevándorláspárti, baloldali kormány ellen Matteo Salvini vezetésével. Budapesten eközben szintén hatalmas sokaság gyűlt össze Bayer Zsolt szervezésében, hogy kiálljon Salvini mellett. Ausztriában érdekes fordulatok történnek, ugyanis Sebastian Kurz konzervatív osztrák kancellár a zöldekkel és a liberálisokkal tárgyal, jobboldali exszövetségeseit lecseréli.

A hét kimondottan szülinapos volt, ráadásul kerek születésnapok voltak: Rudolf Péter 60, Kimi Raikkönen 40, Sándor Pál pedig 80 éves lett.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/84781/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?