Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (október 21-27.)

Parlamenti balhé, nemzeti ünnep, a románok sorozatos botrányai, óraátállítás és megdöbbentő abortusztörvény heti összefoglalónkban.

Hadházy Ákos erősen kezdte a hetet, aki provokatív és bicskanyitogató stílusú feliratokkal zavarta meg Orbán Viktor beszédét a Parlamentben. Ezek után nem sokkal pedig kijelentette, hogy „befejezi parlamenti ténykedését”, ráadásul még hazudott is.

Ugyancsak a miniszterelnökbe állt bele Vajda Mihály, viszont sokkal kellemesebb és tiszteletteljesebb hangulatban telt hazánkba látogató Orbán Viktor Nick Vujicic-csel való találkozása.

A méltatlan hangulatot felváltotta a tiszteletadás: Orbán Viktor ünnepi beszédében emlékezett meg ’56 hőseiről, Soproni Tamásnak és Gyurcsány Ferencnek viszont még ez sem ment, viszont az örömteli, hogy az ünnep keretein belül immár huszonhetedik alkalommal szervezték meg a Gloria Victis 1956-os ünnepséget és ifjúsági találkozót a fővárosban, többezer Kárpát-medencei gyerekkel.

Ami külföldet illeti: a határon túl is zajlottak az események, a Brexites csiki-csuki még mindig tart, Észak-Írországban megdöbbentő abortusztörvényt hoztak meg a héten. Úgy tűnik a románok is megbolondultak és náluk mindent szabad, ahogy a közlekedési miniszterük ellen is büntetőjogi vizsgálat folyik, és elképesztő módon kitüntetik az úzvölgyi temetőfoglalókat.

A hazai sport terén viszont örömteli dolgok történtek, hiszen a Ferencváros óriási bravúrral győzte le a CSZKA Moszkvát, amit még a gólszerző Varga Rolandnak is meg kellett emésztenie.

A Liget Projekt terén is halmozódik a siker: a Liget Budapest projektben épülő Magyar Zene Háza rangos díjat kapott, és Európa legjobb középületévé választották Londonban, a Millennium Háza pedig szombaton nyitotta meg kapuit, a ballib értelmiség viszont a fejlesztések és a siker leállítására törekszik.

A héten viszont nemcsak az egy órával hosszabb hétvégének lehet örülni, hanem a rajongók megkönnyebbülhetnek: Majka és Curtis újra együtt a tavalyi balhé óta először. Ugyancsak a rajongóknak szól, de a Star Wars kapcsán, hogy kijött az utolsó előzetes is a Skywalker korához, ami igazán meghatóra és grandiózusra sikeredett, Jankovics Marcell és Gyulai Líviusz pedig szintén kitüntetett figyelmet kapott, mivel ők kapták a szolnoki filmfesztivál életműdíját.

 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/85107/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?